Voorspelling: Rise of the Tomb Raider

Geplaatst: 10 januari 2015 00:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

In 2014 heb ik de Wii U, Xbox One en zelfs vrij recentelijk ook de PS4 in huis gehaald. Tevens wil ik binnenkort ervoor zorgen dat ik echt fatsoenlijk met mijn pc kan gamen op de tv, want nu wil ik wel echt eens verder met Amnesia, Shadowrun en wellicht eens beginnen aan The Banner Saga. Ik ben daarom helemaal klaar voor al het moois wat 2015 mij gaat bieden, al gaat ongetwijfeld de geboorte van mijn zoontje in 2015 op nummer 1 staan. Mijn top drie probeer ik altijd te laten bestaan uit drie verschillende type games voor drie verschillende platforms, maar met de eerste twee is dat toch niet helemaal gelukt.

Uncharted 4: A Thief's End

Uncharted 4: A Thief's End is dé PS4-titel waar ik naar uitkijk, samen met vele anderen. Met Uncharted 1 was ik een beetje teleurgesteld. Deel twee was oké. Deel drie haalde mij volledig over en deed mij inzien hoe vet Uncharted wel niet is. Alle hoofdpersonen zijn leuke en goed uitgewerkte characters waarbij ik er echt naar uitkijk weer een avontuur mee te beleven. Deze keer met deeltje 4 werkt de geniale schrijfster Amy Hennig helaas niet meer mee, maar aan het schrijf- en ontwikkelroer staan de mensen van The Last of Us, dus dat komt heus wel goed. Het zal alleen wel wat grimmiger zijn, maar daar zal ik niet om rouwen.

Rise of the Tomb Raider

Voor mij was de tweede reboot van de Tomb Raider-franchise compleet niet nodig. Sterker nog: ik had het liefst gehad dat men terug ging naar de originele verhaallijn en deze eens af maakte, aangezien het is geëindigd in een spreekwoordelijk mijnenveld van cliffhangers en mysteries. Maar wat is de nieuwe Tomb Raider toch een topgame. Het exploreren en puzzelen is wel wat minder, maar het is gewoon een keigoed en verslavend spel die nog steeds veel elementen bevat die andere games zelden tot niet hebben. Dat ik daarom enorm uitkijk naar het vervolg Rise of the Tomb Raider is logisch. Dit wordt een absolute dag-één-aanschaf voor mij.

Star Fox

Het wordt na vijftien jaar wel eens tijd voor een nieuw fatsoenlijk deel in deze geweldige serie. De SNES-game ziet er NIET uit, maar heeft zelfs vandaag de dag nog topgameplay. De opvolger, Star Fox 64 (Lylat Wars* in Europa) is het laatste echte door Nintendo gemaakte deel wat uitkwam in 1997. Deze game was ook weer ontzettend goed en had gelukkig gezien de N64-gameschaarste een enorme replayvalue, met al zijn gesplitste levelroutes, geheime levels en verschillende eindes. De obscure GameCube-opvolger gemaakt door Capcom was een lineaire schieter en een tegenvaller. Ik ben ontzettend benieuwd wat deze nieuwe Star Fox op de Wii U gaat zijn. Of Nintendo 2015 als releasejaar haalt, betwijfel ik, maar het is wel wat ze tot nu toe beweren.

Naar welke games kijken jullie dit jaar uit? Laat het ons vooral even weten!

*Wat een ongelooflijk irritant stomme naam heb ik dit altijd gevonden. Blijft het beter hangen dan Star Fox? NEE. Bekt het lekkerder dan Star Fox? NEE. Star Fox was een populaire game op de SNES die al veel naam had, en iedereen kan het fatsoenlijk uitspreken. Hoe je precies het fictieve woord Lylat uitspreekt, mag Joost weten, want zelfs in de game zelf (het universum daar heet zo) wisselt men van uitspraak. Welke marketingsukkel het in hemelsnaam het een goed idee leek om voor Europa de titel te veranderen naar Lylat Wars, weet ik niet wat voor zenuwinzinking dat deze heeft gehad, of hoe die persoon of personen aan hun baan zijn gekomen. Misschien zijn ze vuilnisman geworden nadat ze hebben geprobeerd de obscure en onbekende franchise Star Wars om te dopen naar het veel beter klinkende Post-Yuuzhan Vong Wars.

Lees meer