Voorspelling: RollerCoaster Tycoon World

Geplaatst: 12 januari 2015 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Zonder dat ik in 2014 al te veel games heb kunnen spelen, is het me toch gelukt om een Top 10 van vorig jaar in elkaar te draaien. Sterker nog, de lijst met games die ik had gespeeld was langer dan tien (jawel), waardoor ik zelfs nog kon kiezen welke titels in mijn toplijst mochten staan. Toch zijn er nog genoeg games die ik vorig jaar aan me voorbij heb laten gaan, zoals bijvoorbeeld Assassin's Creed Unity en Far Cry 4: beide games in series die ik normaal gesproken toch wel vrij snel na de release in huis heb. Maar goed, niet getreurd, en wellicht kan ik dit jaar beginnen met een inhaalrace van die gemiste spelletjes. Met de nadruk op misschien, want in 2015 komen er uiteraard ook weer flink wat games op de markt waar ik met zeer veel verwachting naar uitkijk. Welke dat zijn? Wel nu, dat zal ik eens met jullie delen.

The Order: 1886

Games met een lekker sfeertje en een goed verhaal, daar houd ik meestal wel van. Niet voor niets dat er drie gameseries van Telltale in mijn Top 10 van 2014 terecht zijn gekomen. De spelletjes die van die ontwikkelaar af komen staan altijd bomvol van de sfeer en de goed uitgedachte verhalen, iets wat ik zeker kan waarderen. Vooral met die sfeer zit het in The Order: 1886 denk ik ook wel goed. Lekker knallen met 'futuristische', experimentele wapens in een verleden tijdperk; ook dat is best wel een origineel sausje voor een game. Of de gameplay ook z'n mannetje kan staan, moet ik nog maar zien, maar ach, wat maakt het ook uit als de sfeer gewoon goed is?

The Witcher 3: Wild Hunt

Het derde deel uit The Witcher kan absoluut niet in mijn Vooruitblik op 2015 ontbreken. Sinds ik het eerste deel van de serie op de bonnefooi kocht, ben ik verknocht aan ¬- wederom - de ultieme sfeer en absoluut fenomenale gameplay van de creaties van ontwikkelaar CD Projekt RED. Betere RPG's dan The Witcher 3 gaan er waarschijnlijk niet uitkomen dit jaar, en ook voor games in andere genres wordt het moeilijk om het niveau van The Witcher 3 te ontstijgen. Een absolute kandidaat voor de beste game van 2015, als ik dat op dit moment al mag zeggen.

RollerCoaster Tycoon World

Heel lang geleden, toen ik nog geen twee cijfertjes in mijn leeftijd had staan, kreeg ik de game Theme Park World in mijn handen gedrukt. Theme Park World is een pretparkgame, gemaakt door een ontwikkelstudio die 1987 is opgericht door onder andere Peter Molyneux (de man achter de Fable-games). Bullfrog bestaat sinds 2014 niet meer, maar met Theme Park World heb ik me zonder twijfel heel erg lang weten te vermaken. Vanaf Theme Park World is het vervolgens een kleine stap naar het realistischer opgezette RollerCoaster Tycoon, een serie waarin dit jaar eindelijk weer eens een nieuw deel verschijnt. Gezien de kwaliteit van de eerste drie delen uit de serie, kan deze nieuwe editie eigenlijk alleen maar tegenvallen, maar ik hoop natuurlijk dat die gedachte loos alarm blijkt. Een blinde aankoop wordt het voor mij sowieso!

Naar welke games kijken jullie dit jaar uit? Laat het ons vooral even weten!

Lees meer