Voorspelling: Street Fighter V

Geplaatst: 18 januari 2016 18:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

In mijn terugblik is te lezen dat ik redelijk positief over 2015 als gamejaar ben. Jaartje 2016 maakt mij echter net iets warmer. De games die dit jaar op de markt verschijnen, spreken mij allemaal net iets meer aan en er zit ook een persoonlijke favoriet tussen (waar ik echter al veel te lang op zit te wachten). Ik moet toegeven dat ik geen ster ben in het maken van lijstjes. Vaak denk ik: verdomme deze had er eerder in moeten staan. Dit jaar ben ik echter zekerder van mijn zaak. Deze drie games maken mij helemaal hyped, en ik ben er vrij zeker van dat dit bij jou ook zo moet zijn.

Uncharted 4: A Thief's End

Toegegeven, in 2015 heeft mijn ontmaagding (wat betreft Uncharted) plaatsgevonden. Uncharted: The Nathan Drake Collection heeft mij echter helemaal up to speed gebracht. De serie oogt fris en speelt lekker weg. In deze bundel is echter wel (vooral gedurende Uncharted: Drake's Fortune) duidelijk dat de games van origine niet voor de PlayStation 4 zijn ontwikkeld. Daarom ben ik razend benieuwd hoe de nieuwste telg, Uncharted 4: A Thief's End, in de serie daadwerkelijk oogt en speelt. Ik maak me echter niet al te druk, ik heb namelijk het volle vertrouwen in Naughty Dog.

Mafia III

Mafia II is zo'n game die ik helemaal grijs heb gespeeld. Ik vind letterlijk alles vet en de game zit nog redelijk vers in het geheugen. Helaas spreken de jaren '60 mij in mindere mate aan, en laat dat nou net het tijdperk zijn waarin Mafia III plaatsvind. Desalniettemin heeft het verhaal zeker mijn interesse en ziet de gameplay er erg tof uit. Daarbij koester ik over een speciale voorliefde voor New Orleans en diens geschiedenis. Er hangt een ongedwongen sfeer en de stad staat natuurlijk bekend om zijn muziekgeschiedenis. Ik ben dan ook erg benieuwd of dit terug te zien is in het eindproduct. Kortom, in 2016 zit ik op de bank naar heerlijke blues-deuntjes te luisteren.

Street Fighter V

Wie mijn terugblik heeft gelezen, heeft dit al zien aankomen. Street Fighter V is mijn absolute must-have van 2016. Ik ben het zeker niet eens met alle besluiten die Capcom heeft genomen, maar man ó man wat zit ik te wachten op deze game. Ik heb Street Fighter V al meerdere malen gespeeld, en telkens ben ik blij verrast. Het is jammer dat er slechts zestien personages speelbaar zijn, maar Capcom released er gelukkig ook nog een aantal na de release. Wat moet ik verder nog zeggen over de game? Street Fighter V speelt super fijn en de visuals zijn van de bovenste plank. Nog een maandje wachten en mijn geduld wordt beloond. Street Fighter V, you rock!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer