Voorspelling: Super Smash Bros. For Wii U

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

2013 was wederom een schitterend gamejaar. Er zijn veel toptitels verschenen, waarvan ik er nog minstens tien moet gaan spelen. Een hoogtepunt voor mij was de launch van de PlayStation 4, waarmee we eindelijk een nieuwe generatie aan games kunnen beleven. Nu heeft de PlayStation 4 in 2013 nog niet heel veel tijd gehad om zich te kunnen bewijzen en moesten we het vooral doen met verbeterde versies van al verschenen games, maar dit zal in 2014 ongetwijfeld veranderen.

Dit jaar verschijnen er weer een hoop games waar ik naar uitkijk. Het zijn er zelfs zo veel, dat ik het moeilijk vond om er slechts drie te kiezen. Aangezien mijn collega's waarschijnlijk veel van deze games ook zullen opnoemen, heb ik besloten om drie minder populaire games waar ik naar uitkijk in dit artikel te behandelen.

Velocity 2

In mijn Top 10 van 2013 heb je al kunnen lezen dat Velocity Ultra voor mij de beste downloadgame van vorig jaar was. Dit jaar zal het vervolg op deze game verschijnen, genaamd Velocity 2X. Dit maakt het voor mij uiteraard een game om naar uit te kijken. Het shoot 'em up-gedeelte met je schip lijkt, van wat ik tot nu toe heb gezien, meer van hetzelfde, maar ik denk niet dat ik dit heel erg ga vinden. De grootste vernieuwing is dat je nu op sommige plekken je schip kunt verlaten, waardoor de game verandert in een 2D-platformer. Hierdoor heb je dus twee games in één.

Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney

Twee van mijn meest favoriete gameseries op de Nintendo DS zijn Professor Layton en Phoenix Wright (de 3DS-games van deze series moet ik nog spelen). Ik was dan ook erg blij toen ik in 2010 hoorde dat deze twee series samen zouden komen in één game. Eind 2012 verscheen de game in Japan, maar het bleef lang onduidelijk of de game ook buiten Japan zou verschijnen. Uiteindelijk werd de game toch voor Europa aangekondigd en kunnen we in maart al aan de slag. Ik ben erg benieuwd hoe de combinatie van puzzels oplossen met Professor Layton en rechtszaken uitvechten met Phoenix Wright zal gaan uitpakken.

Super Smash Bros. For Wii U

De Super Smash Bros.-games zijn in mijn ogen misschien wel de leukste games om samen met vrienden te spelen. Ik ben geen grote fan van het fightinggenre, maar de Super Smash Bros.-games speel ik altijd met veel plezier. Dit jaar verschijnt er een nieuw deel op de Nintendo Wii U, welke voor het eerst in de serie HD-graphics zal bevatten. Daarnaast verschijnt er ook een versie voor de Nintendo 3DS, maar ik ben bang dat de chaotische gevechten niet goed op een klein scherm gaan werken. Nee, geef mij maar een groot tv-scherm en wat vrienden om mee te spelen en dan kan het met deze game haast niet verkeerd gaan.

Lees meer