Voorspelling: The Last of Us Part II

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is altijd wel weer een spannende tijd in gamertjesland wanneer de E3 daar is. Al viel in het verleden menig editie het beste te omschrijven als Meh3. Toch is er elk jaar wel een grote revelatie waarvoor de developer al maanden op zijn handjes heeft gezeten. Zoals ik vorig jaar in mijn voorspelling van E3 2016 ook al aangaf, wil ik nooit teveel zien van games waar ik naar uitkijk. Het gaat, althans voor mij, bij de E3 vooral om de nieuwe aankondigingen. Toch is er een sequeltje in de maak waar ik erg graag wel wat van zou willen zien en horen.

The Last of Us part 2

Het eerste deel van The Last of Us heeft de gamewereld op zijn grondvesten doen schudden. Niet vanwege de mooie graphics of goeie gameplay, want daarin is de game niet bijzonder, maar eerder vanwege het verhaal en de prachtige manier waarop dit wordt verteld. Persoonlijk vond ik het eerste deel in eerste instantie een beetje tegenvallen, omdat ik niet een lineair level-design game had verwacht. Uiteindelijk heb ik de game drie keer uitgespeeld (in een periode van weinig tijd nota bene) en is het één van de meest prachtig vertelde en sterke verhalen die ik ooit heb ervaren in een game. Hoe gaan ze dit zelfs ook maar kunnen evenaren in een tweede deel? In interviews met de makers hebben ze dit zelf ook wel aangegeven, maar toch komt er nu een tweede deel. Dit doen ze niet zomaar, maar toch houd ik mijn hart vast. Daarom zou ik graag een glimp op willen vangen van het verhaal en wat we een beetje kunnen verwachten.

Overig

Ik laat mij graag verrassen, maar ergens specifiek op hopen doe en durf ik niet meer. Het zou heel leuk zijn als Nintendo een fatsoenlijke Metroid-game aankondigt of Konami met een nieuwe Castlevania komt. Maar ja... Wereldvrede, Megaman Legends 3, twintig miljoen winnen of een nieuwe Soul Reaver zou ook allemaal leuk zijn, dat is allemaal net zo realistisch. Ik hoop dat Dontnod aankondigt dat ze na Vampyr ook een Remember Me 2 gaan maken, plus dat ze wat laten weten over Life Is Strange seizoen 2. Dat is een meer realistische hoop in ieder geval.

Lees meer