Voorspelling: The Witcher 3: Wild Hunt

Geplaatst: 9 juni 2014 10:00
Aangepast: 4 oktober 2019 22:34
-

Jongens, de E3, dat is toch wel het moment in het jaar waarop je de hele nacht opblijft om de persconferenties van alle grote uitgevers live (of om meer in game-termen te spreken: real-time) mee te maken. Die praatjes zijn immers de momenten waarop de echt grote aankondigingen worden gedaan, al is het uiteraard een klein puntje van discussie of echt alle uitsmijters tot dan worden bewaard (zie bijvoorbeeld het lekken van de nieuwe Battlefield, een game die ongetwijfeld één van de eyecatchers op de E3 van dit jaar had moeten worden). Maar goed, niet getreurd, alle uitgevers kennende zullen ze nog genoeg informatie over hebben om er weer één groot feest van te maken. Ik heb er in ieder geval alvast weer enorm veel zin in!

The Witcher 3: Wild Hunt

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar, is The Witcher 3: Wild Hunt. Eens in de zoveel tijd komen er games voorbij die je dat ene gevoel geven. Je weet wel, dat gevoel wanneer je op school of op je werk zit, maar dat je eigenlijk maar één ding wil doen: die game spelen die je onlangs heb gekocht en zo vet is dat je aan niets anders meer kunt denken. Ik heb dat gevoel bijvoorbeeld met mijn 'guilty pleasure' Theme Hospital; de remake die een aantal jaren geleden verscheen bracht me precies datzelfde gevoel, net als het origineel overigens. Een gameserie waarbij ik dat gevoel ook heb (en waar ik me niet achter een term als 'guilty pleasure' hoef te verschuilen) is The Witcher, waarvan het derde deel volgend jaar verschijnt. Nu hou ik sowieso al van RPG's, maar de sfeer die The Witcher en ook The Witcher 2 door mijn scherm wist te drukken was werkelijk fenomenaal. Daarnaast waren ook de graphics absoluut om van te smullen (zelfs op de nu oude Xbox 360), dus het kan alleen maar beter worden op de nieuwe generatie consoles. Mijn PlayStation 4 staat al met smart te wachten op het moment dat 'ie het schijfje van The Witcher 3 naar binnen kan slurpen.

Overig

Naast The Witcher 3 zijn er nog wel wat andere games waar ik benieuwd naar ben. Eén daarvan is de nieuwe IP van ontwikkelaar Bungie: Destiny. De eerste keer dat ik beelden van die game zag, was ik flink overdonderd en kon ik niet wachten om 'm te spelen. In de periode daarna had ik het idee dat Destiny steeds meer op Borderlands ging lijken. Nu is Borderlands absoluut geen verkeerde game en heb ik ook veel plezier beleeft aan het spelen van die titel, maar ik weet nog niet zeker of ik nu zo blij ben met het feit dat ik Destiny erop vind lijken. De E3 van dit jaar geeft mij daar hopelijk wat meer duidelijkheid over. Verder ben ik - zoals elk jaar eigenlijk - benieuwd wat de nieuwe FIFA gaat brengen, en of Assassin's Creed met Comet weer kan laten zien dat het mogelijk is om mensen na zoveel delen nog steeds van een game te laten houden. Tenslotte kijk ik uit naar wat Battlefield: Hardline gaat worden. De graphics zagen er in het eerste filmpje dat onlangs lekte natuurlijk fantastisch uit, maar Watch Dogs heeft ons geleerd dat de eerste beelden niet altijd de uiteindelijke versie halen. We zullen zien, er is in ieder geval genoeg om me mee bezig te houden binnenkort!

Lees meer