Voorspelling: Timo met Anthem

Dag 2017, hoi 2018. Dat betekent altijd maar één ding: langverwachte games komen weer een stukje dichterbij. Hier zitten een aantal games tussen die ik al een tijd in de gaten houd of toch ook de onverwachte ruwe diamant die mijn aandacht heeft weten te trekken. Ik hoop naast de grotere titels in 2018 ook meer de Indie-game te mogen spelen. Vaak koop ik de games als ze geruime tijd uit zijn op basis van ervaring van anderen. Gezien het feit dat mijn tijd sowieso ietwat schaars is, moet ik keuzes maken en helaas wil dat nog wel eens ten koste gaan van de kleinere games.

Anthem

Anthem is de nieuwe grote titel voor BioWare. De game kreeg een flink podium op de E3 van 2017 en de verwachtingen waren direct hooggespannen. Als (onverwacht) fan van Mass Effect werd ik direct verliefd op deze game. Hoewel het tot nu toe veel herkenbare elementen heeft geleend van Mass Effect: Andromeda, oogt Anthem direct een stuk levendiger en meer voltooid. Een aantal vragen heb ik nog steeds. Zoals of het een online game is, of er een single-player element in zit en waar de titel van de game nu op slaat. Grafisch wordt het een parel alhoewel ik benieuwd ben naar de verschillen tussen de Xbox One X, PlayStation 4 Pro en de gewone versies van Xbox en PlayStation 4. Hoe dan ook, als BioWare de kritieken serieus neemt op Andromeda (ook al is deze niet door hetzelfde team gemaakt als de originele trilogie die nu wel Anthem maakt) kan hier voor mij hoogstwaarschijnlijk de game van 2018 uit ontstaan.

onbekend

Monster Hunter World

Drie woorden: Draken, Capcom en RPG. Deze game heeft steeds meer mijn aandacht weten te trekken. Hoe kan het ook anders, want voor grote open werelden, een goed verhaal, vrijheid en toffe gevechten ben ik altijd wel te porren. Het is wel wat anders dan de westerse RPG als Skyrim of Dragon Age. Gelukkig heb ik er geen aversie tegen, maar het wordt wennen om weer in de meer Japanse stijl van RPG's te komen. Capcom stelt echter weinig teleur, zeker gezien hun laatste Monster Hunter Tri. Daarnaast kent de game ook een online-modus waar ik erg nieuwsgierig naar ben. Hoe tof is het om met vrienden een draak neer te halen? Ik hoop dan ook dat Capcom dit stuk direct goed neerzet en geen release-day problemen gaat ondervinden. Grafisch is het fantastisch en ik kan niet wachten om mij te vergapen in de wijde wereld van Monster Hunter.

onbekend

Ook kijk ik uit naar:

A Way Out. Voor deze game had ik eerst niet veel oog, maar de game lijkt een verfrissing te kunnen worden in het landschap van vele vervolgen en ongeïnspireerde games. Zie het als een Prison Break die je met je vriend of vriendin samen kunt uitvoeren. Je moet de game dan ook splitscreen met iemand anders spelen. Dit biedt kansen om echt unieke gameplay te bieden. Mijn vrouw bracht deze bij mij onder de aandacht. Ik zie ons al samen ontsnappen uit de gevangenis met bijbehorende hartverzakkingen en ruzies op de bank. Tot slot lijkt Sea of Thieves mij ook een erg vermakelijke titel en ik hoop, al is dit meer om nostalgische redenen, dat Rare zichzelf hiermee weer definitief terug op de (schat)kaart zet. Het gegeven om in een online wereld als een piraat rond te varen en te plunderen, kan niet anders dan leuk zijn. De vraag is alleen hoe de game daadwerkelijk speelt en of piraatje spelen nog leuk blijft wanneer het een eindeloze grindsessie blijkt te worden.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?