Voorspelling: Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

2016 is nog niet koud voorbij of we moeten alweer nadenken over 2017. Mijn backlog groeit met de dag en als ik zo naar de releaselijst kijk, gaat deze alleen maar toenemen. Het is dan ook erg lastig om een keuze te maken waarbij je slechts drie games kunt kiezen. Daarom kies ik er stiekem vier uit (shhht, niet doorvertellen). Er komen namelijk zoveel vette games uit dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan: Horizon: Zero Dawn, Yooka-Laylee, God of War, Gran Turismo SPORT en Injustice 2. Helaas komen al deze games niet in mijn top drie (lees: vier) voor. Nee, de volgende games gaan allen strijden om de trofee in de Gameliner Awards 2017!

South Park: The Fractured But Whole

In 2014 wist Obsidian een uitstekende Southpark-RPG te produceren. South Park: The Stick of Truth speelt heerlijk weg en is op momenten net zo hilarisch als de serie zelf. Het is dan ook niet vreemd dat uitgever Ubisoft heeft besloten om een tweede deel in deze serie uit te brengen. Dit keer heeft de game alleen geen Game of Thrones-sausje, maar spelen we met The Coon en zijn vriendjes. Helaas is South Park: The Fractured but Whole al eens uitgesteld, maar hij moet als het goed is in het eerste kwartaal van dit jaar uitkomen. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer nieuwe vriendjes te maken!

Mass Effect: Andromeda

Zowel het eerste als het tweede deel in de Mass Effect-trilogie heb ik helemaal kapot gespeeld. Het derde deel heb ik ook gelukkig uitgespeeld, maar deze wist me niet op dezelfde manier te boeien als diens voorgangers. In 2016 was ik nogal lauwtjes omtrent Mass Effect: Andromeda, maar het begint steeds meer te borrelen. We spelen niet langer met Commander Shepard, en echt heel erg vind ik dat ook niet. Hopelijk wordt de game uiteindelijk net zo tof als dat ik hem nu in mijn hoofd heb. Make it happen, EA!

Red Dead Redemption 2

Rockstar en ik zijn als twee handen op één buik. Red Dead Redemption, mijn vriend, ik heb je gemist. Ik kan echt niet wachten om met deze game aan de slag te gaan. Veel over Red Dead Redemption 2 weten we nog niet echt, maar is dat echt nodig? De avonturen die ik met Marshton heb meegemaakt blijven me nog lang bij. Zoeken naar de illustere Big Foot, unieke paarden temmen en de prairie onveilig maken. Laten we even de checklist aflopen: Cowboys? Check. Pistolen? Check. Zombies? Hmm dat weet ik niet, maar dikke vette boeien. Red Dead is back baby!

Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands

Ik heb echt jarenlang gewacht op een nieuw deel in de Ghost Recon-franchise, en over slechts anderhalve maand is het dan eindelijk zover. Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands ziet er fantastisch uit, vereist tactiek en smeekt om samen met vrienden gespeeld te worden. Daarbij lijkt de open wereld van Bolivia mij erg tof om te verkennen. Ik ben overigens wel bang dat Ubisoft probeert om Ghost Recon ook aan de casual gamer te slijten. Dit heeft veelal als gevolg dat de game een bepaalde diepgang moet inleveren. Toch blijf ik hopen dat dit de Ghost Recon is waar ik al jaren op zit te wachten.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer