Voorspelling: Tom Clancy's Rainbow Six: Patriots

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Vorig jaar was wisselvallig. Hier en daar kende 2013 een pareltje en een groot deel van het jaar stond in het teken van Grand Theft Auto V, maar het was vooral het klagen wat de klok sloeg. Onlinecomponenten van zeer belangrijke games werkten niet naar behoren, langverwachte games vielen tegen en het fenomeen 'microtransacties' dook veel te vaak in gebroken vorm op. Ook werd ons land gemakzuchtig overgeslagen door Microsoft, waren er veel te weinig PlayStation 4's verkrijgbaar en wilde de verkoop van de Nintendo Wii U ook nog niet echt vlotten. Toch was er ook veel moois te beleven. Wellicht niet zoveel als voorgaande jaren, maar persoonlijk heb ik me ook in 2013 uitstekend vermaakt met de games die gedurende het jaar zijn verschenen. Je zou denken dat 2014 na een dergelijk debacle, zoals het reeds verstreken jaar door pessimisten gemakkelijk getypeerd zou kunnen worden, volgens het 'the only way is up'-principe alleen maar mee kan vallen. Persoonlijk vind ik het vooruitzicht alles behalve rooskleurig. Er staan een handjevol prachtgames op de planning, maar verder is er veel onduidelijkheid. Een groot deel van deze potentiële toppers is bovendien eerder uitgesteld, waardoor het in principe games uit 2013 betreft. Hoe dan ook, onwetendheid kan ook goed uitpakken en laten we die gedachte dan ook maar koesteren. Voor nu een hoopvolle blik op een drietal games die 2014 draaglijk zouden kunnen maken.

Tom Clancy's Rainbow Six: Patriots

Vorig jaar noemde ik de game al, maar sindsdien hebben we er bar weinig van vernomen. De officiële website van Tom Clancy's Rainbow Six: Patriots toont nog altijd dezelfde trailer, die bovendien eindigt met 2013. Omdat ik de serie een warm hart toedraag en hoopvol ben, noem ik de game dus wederom. Uitgever Ubisoft heeft genoeg zekerheden op de planning staan, waardoor Patriots geen haast zal hebben. Tegelijkertijd kent de Rainbow Six-serie een trouwe schare fans, waaronder yours truly, al is dat natuurlijk niet per definitie een sterk argument. De game maakt in mijn ogen geen kans in het ongetwijfeld drukke najaar van 2014, waardoor een eventuele release in de lente van 2015 me persoonlijk waarschijnlijker lijkt. Hoe dan ook, enig teken van leven zou in 2014 al een meevaller zijn.

The Witcher 3: Wild Hunt

Het feit dat ik The Witcher 2: Assassins of Kings pas speelde toen de consoleversie het licht zag, deed gelukkig geen afbreuk aan de ervaring. Het betrof hier een briljante game, die alleraardigst over was gezet vanaf de superieure pc. Toch had diens opvolger mijn aandacht, tot aan dit moment, nog niet echt weten te grijpen. Hoe dat komt kan ik niet verklaren, maar dat de drang naar een nieuwe The Witcher blijkt te groeien naarmate ik er langer over nadenk, dat is gebleken. Nog altijd weet ik vrij weinig van The Witcher 3: Wild Hunt, maar ook van deel twee wist ik vooraf weinig. Ik probeer mij dan ook wederom te laten verrassen. Bovendien waren dergelijke RPG's in 2013 nergens te bekennen, des te meer reden om in 2014 eens flink uit te pakken.

Destiny

Of Destiny de topper wordt die het pretendeert te zijn, daar ben ik nog niet over uit, maar hoopvol ben ik wel. Daarnaast weet ik niet of de game op mijn persoonlijke behoeften zal aansluiten. Ik banjer namelijk liever in mijn eentje door een immense wereld, dan dat ik dat met een stel vrienden, of erger nog, onbekenden doe. Games als The Division en The Elder Scrolls Online wilde ik in eerste instantie noemen, maar wanneer het gaat over The Division, dan is het toch vooral onwetendheid dat de klok slaat. The Elder Scrolls Online wordt hoogstwaarschijnlijk ongelooflijk vet, maar sinds ik op de hoogte ben van het onvoorstelbaar hoge maandelijkse bedrag dat bètaald zal moeten worden om de game te kunnen blijven spelen, ben ik plots sceptisch. Daarnaast betreft het ook hier een tweetal games die gericht zijn op samenspel. Hoe dan ook, Destiny dus.

Lees meer