Voorspelling: Tom Clancy's The Division

Geplaatst: 8 januari 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

2013 is een leuk gamejaar geweest, met enkele titels waar ik echt veel plezier mee heb gehad. Zoals jullie al in mijn Top 10 hebben kunnen lezen, was The Last of Us echt voor mij de ultieme winnaar. Die game is echt revolutionair. Maar uiteraard heb ik me ook zeker vermaakt met vele andere games zoals Grand Theft Auto V en Assassin's Creed IV: Black Flag.

Dat 2014 een gaaf gamejaar gaat worden, ben ik van overtuigd. Maar echt de tofste games voor de nieuwe platformen komen pas later het jaar uit. De nieuwe consoles komen dus pas wat later dit jaar tot zijn recht. Enkele games waar ik erg naar uitkijk staan hieronder.

Tom Clancy's The Division

Deze game heeft mijn aandacht sinds dat hij aangekondigd werd op de E3 dit jaar. Hoe gaaf ziet The Division eruit! Ik denk dat ik heel wat uren zoet zal gaan zijn hiermee. Veel multiplayergames speel je een aantal keer en dan belanden ze weer in de kast. Er zijn uitzonderingen, maar hier zit ook een einde aan. Al is het maar omdat het jaar erop weer een vervolg ervan op de markt is. Ik denk dat The Division een lange levensduur gaat krijgen. Ik ben trouwens ook erg benieuwd naar het gebruik van een tablet bij de game. Lijkt me erg vet om zo het spel te beïnvloeden vanaf een mobiel apparaat.

Dying Light

Een combinatie tussen Mirror's Edge en Dead Island waar ik erg naar uitkijk. Een free-run zombie-game heb ik nog niet eerder gezien. In de gameplay die we hebben gezien is duidelijk dat hij enorm lekker en 'smooth' speelt. Games als Dead Rising zijn erg leuk, maar de gameplay is iedere keer hetzelfde. Ik ben nog niet klaar met zombie-games (ook al worden ze tegenwoordig zo megaveel gemaakt), maar ik zie toch graag wel wat afwisseling in gameplay. Ik kan dus niet wachten tot wanneer ik de demo van Dying Light kan spelen.

Watch Dogs

Nu de game uitgesteld is naar dit jaar, krijgt hij een mooi plekje in dit lijstje. Over afwisseling gesproken. Grand Theft Auto is ook nog steeds erg leuk om te spelen dankzij de open wereld en het grote arsenaal aan fun. Watch Dogs is ook zo'n game, maar die doet het weer net wat anders. In Watch Dogs ben je niet de terreur, maar pak je juist de terreur aan. Dit door je hacking-skills te gebruiken. Hopen dat deze game niet nog een keer uitgesteld wordt, want veel langer kan ik niet wachten.

Lees meer