Voorspelling: Tomb Raider

Geplaatst: 5 januari 2012 13:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De afgelopen twee jaren zijn echt prachtjaren geweest qua gaming. Zo goed zelfs, dat ik dit aankomende jaar tegemoet zie met een voorzichtig gematigd enthousiasme. Maar zelfs in het ergste geval dat de games die uitkomen in 2012 echt allemaal stuk voor stuk zuigen, zou dit op zich geen ramp zijn voor mij. Dat zou van 2012 voor mij een mooi inhaaljaar maken, aangezien ik nog een stapel topgames heb liggen ter hoogte van een groot uitgewassen kleuter, waarvan zeker de helft nog nooit de wereld buiten diens hoesje heeft gezien, noch het binnenste van mijn consoles.

Mass Effect 3

Nog nooit in mijn hele gameleven heb ik meer uitgekeken naar een titel, en nog nooit heb ik me meer zorgen gemaakt of het wel een goeie game gaat zijn. Mass Effect is voor mij persoonlijk één van de beste games die ik ooit heb gespeeld, en Mass Effect 2 wist ondanks zijn ietwat lompere gameplay-benadering toch ook nog steeds een briljante titel te zijn. Alles wat ik echter te zien krijg van Mass Effect 3 doet mij het gevoel geven dat de mensen bij BioWare een massale lobotomie hebben gehad, of zijn gehersenspoeld door evil EA-executives. Games waarbij je niets anders doet dan rennen en schieten hebben we al meer dan genoeg, maar goed uitgewerkte ruimte-saga's kun je op 1 hand tellen. 1....2....3....ehh....4.... yep.

Uncharted Golden Abyss

Eigenlijk had hier ook net de nieuwe WipeOut kunnen staan voor de PlayStation Vita, want het gaat hier om het moderne snufje waar men dit op gaat kunnen spelen. Met name de compatibiliteit met PlayStation 3-games ben ik zeer benieuwd naar. Ik hoop alleen ten zeerste dat Sony echt van de fouten van de PSP geleerd heeft op gebied van costumer relations, prijs, aanbod en allerlei andere beslissingen, want naar mijn mening heeft de PS Vita, ondanks zijn stomme naam en afkorting (Eindhovuhhh), ongelooflijk veel potentie. Mits die knakkers bij Sony dus geen rare fratsen gaan uithalen.

Tomb Raider

Ondanks dat de eerste game heel de gamewereld versteld deed staan, leken mij de games niet leuk. Na het uiteindelijk toch te proberen bleek het een uniek soort gameplay te bevatten, die de aandacht legde op sfeer, avontuur en puzzelen. De serie heeft zo zijn grillen gehad, en nu komt in 2012 een tweede(!) reboot van de serie. Persoonlijk vond ik deze reset qua verhaal totaal onnodig, maar wat ik tot nu toe heb gezien krijg ik het idee dat men er wel echt een authentieke Tomb Raider game van maakt die alle andere gaat overstijgen. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd, en hoop dat het de eerste titel gaat zijn van een reeks briljante avonturen. Sterkte, miss Croft...

Lees meer