Voorspelling: Unravel

Geplaatst: 15 januari 2016 18:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Het jaar 2015 vind ik persoonlijk best een tof gamejaar. Een aantal vette games zoals Fallout 4 en Rise of the Tomb Raider hebben de revue gepasseerd, dus ik heb zeker geen reden om te klagen. Tevens was gamescom 2015 weer super vet en hebben we een aantal toffe filmpjes/ artikelen afgeleverd. Maar genoeg over 2015, hoe gaat 2016 uitpakken? Nou ik weet het nog niet zo goed. Op een klein aantal games na, staan er voor mij niet veel interessante games op de agenda. Ik blijf echter positief en hoop dan ook op een aantal verrassingen, want die zijn vaak het leukste. Toch zijn er drie games waar ik erg naar uitkijk in 2016, dus check deze snel hieronder!

Mass Effect: Andromeda

Sinds ik Mass Effect heb ontdekt ben ik verslaafd, wat een geweldige game is dat zeg. De combinatie van verschillende game-elementen maakt het voor mij een prachtgame. Mijn favoriet is dan ook Mass Effect 2, welke ik nu alweer voor de derde keer aan het doorlopen ben (jup, no life). Velen haten daarnaast deel 3, maar zelfs die vind ik nog zeer vermakelijk. Natuurlijk is het einde een beetje teleurstellend, maar daar gaat het niet om. Het gaat om de ervaring en die is gewoonweg top. Inmiddels zijn we vier jaar verder en is het moment eindelijk daar dat we mogen genieten van een nieuw deel (en dat terwijl ik deze vorig jaar al noemde in mijn Vooruitblik van 2015, duurt lang EA en Bioware). Mass Effect Andromeda moet heel wat hoge verwachtingen waar gaan maken, anders kan dit nog wel eens het einde van een toffe gameserie betekenen. Ik kijk in ieder geval mega erg uit naar Andromeda en sta als een heuse fangirl te popelen om de game te mogen spelen.

Batman: A Telltale's Series

Telltale games zijn stiekem wel een beetje mijn ding. Al heeft Telltale's Game of Thrones mij vorig jaar teleurgesteld. Tales from the Borderlands heeft dit echter meer dan goed gemaakt. Toen Batman: A Telltale's Series werd aangekondigd was ik dan ook blij verrast. Batman Arkham Knight is het einde van een trilogie, dus hoe moet ik nu nog aan mijn Batman-trekken komen (ja Batman v Superman komt eraan, maar dat is toch anders)?! Met Telltale's Batman ben ik blij nog even in de huid van deze badass superheld te kruipen. Je kan dus wel concluderen dat ik uitkijk naar deze nieuwe Telltale-serie en zeer benieuwd ben naar de uitkomst.

Unravel

Vorig jaar tijdens de gamescom ben ik verliefd geworden op een game. Nee, het was geen Fallout, Assassin's Creed of enig ander grootse, meeslepende game, maar een heel schattig titeltje genaamd Unravel van onbekende gamestudio Coldwood Interactive. Samen met Alex ben ik (zonder enige voorkennis) voor een speelsessie naar binnen gestapt en was me dat even een ervaring. Ik was meteen verkocht, Unravel ziet er zo mooi uit en heeft tevens een prachtig onderliggend verhaal. Daarnaast ben ik een beetje fan van Zweden en laat de game nu net daar afspelen in diens wilde natuur. Voor 2016 is deze puzzel-platformer mijn favoriet en kijk ik hier het meeste naar uit. Sowieso dat dit een topper gaat worden.

Naar welke games kijken jullie dit jaar uit? Laat het ons vooral even weten!

Lees meer