Wat is de toekomst van online gamen?

Wie houdt van gamen, met name online, heeft gezien dat de manier van spelen in het afgelopen decennium enorm is geëvolueerd. In tegenstelling tot alleen spelen is online gamen interactiever, socialer en realistischer geworden. En het mooie van alles is dat we nog maar aan het begin staan van een evolutie.

onbekend

Of je nou fan van een spelcomputer als de Playstation, Switch of Xbox bent, of je nou voetbalspelletjes, oorlogspelletjes of andere soorten spelletjes speelt, of je nou alleen speelt of de afgelopen jaren multiplayer speelt: gamen is veranderd. Met name online gamen heeft een hoop aspecten erbij gekregen die het online gamen socialer, uitdagender en innovatiever hebben gemaakt. Aspecten die een inkijkje geven in wat de toekomst in petto heeft voor alle online gamers:

Interactiever

Waar veel mensen in gamers nog steeds een stereotype zien van iemand die op zijn of haar zolderkamertje in het halfdonker urenlang naar een scherm staart, is niks van dat beeld waar. Met name de afgelopen jaren, dankzij de mogelijkheden van het internet, is online gamen interactiever geworden. Gamers chatten met elkaar en moedigen elkaar aan, het is een online speelplaats geworden. Wie zegt nog dat gamers niet sociaal zijn? Dat interactieve aspect zal in de toekomst alleen maar toenemen: online games zullen gaan fungeren als sociale media.

Extra´s

Online games worden steeds uitgebreider. Kijk naar een spel als FIFA: dat is van een simpel voetbalspel uitgegroeid tot een instituut, waar je zelfs packages kan kopen die je verrassende spelers kunnen opleveren. En hoewel dit soort extraatjes nu verboden dreigen te worden, zullen online games in de toekomst alleen maar uitgebreider, uitdagender en veelzijdiger worden. Alles om de gamers te vermaken!

Realistischer

Games zijn realistischer geworden, welke online game je ook speelt. Van stroperige figuurtjes waarbij je de pixels kon tellen zijn computeranimaties haast niet meer te onderscheiden van de realiteit. En zeker op dit gebied belooft het nog verder te groeien, dankzij de volgende stappen.

onbekend

1. Virtual Reality – virtuele realiteit

De eerste stap in de online game wereld op het gebied van virtual reality is al gezet. Er bestaan al games die je online kan spelen met een VR-bril op. In de toekomst kan je bingo spelen terwijl het lijkt alsof je in een echte bingohal bent, met andere virtuele medespelers om je heen.

2. Augmented Reality – toegepaste realiteit

Dit is de tweede stap, na virtual reality. Bij augmented reality zijn er in de echte wereld virtuele aspecten toegepast, waardoor je bijvoorbeeld games kan spelen die plaatsvinden in de omgeving om je heen. Zie het voor je als een soort Pokemon Go, maar dan nog beter ontwikkeld (hoewel deze game wel al bewezen hoeveel aantrekkingskracht online gamen toegepast in de echte wereld heeft).

3. Mixed Reality – geen onderscheid

Dit is de derde stap en het moment waarop online gamen daadwerkelijk een deel van ons leven gaat uitmaken. Bij Mixed Reality is er geen onderscheid meer te maken tussen wat nou virtueel is en wat nou in het “echie” plaatsvindt, en zo zal online gamen een dimensie krijgen die zelfs niet-gamers voor zich zal winnen.

onbekend

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?