Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Zo profiteer je van je VPN abonnement bij online gaming

Bij online gaming draait alles om het hebben van een snelle verbinding. Want hoe sneller de verbinding, hoe beter je kunt inspelen op veranderingen tijdens het gamen. Een van de oplossingen die we vaak horen, is het gebruik van een VPN voor online gaming. Maar waarom zou je dit doen? En wat zijn de voordelen ervan? Hier leggen we het aan je uit!

Hogere snelheden

Een van de eerste redenen om een VPN tijdens het gamen te gebruiken is vanwege de hoge snelheden tijdens het streamen van games. Dit komt omdat de internetprovider de snelheden van je data niet kunnen beperken. Normaal gesproken analyseren providers de bandbreedte die je gebruikt, wat extra naar voren komt als je data-intensieve activiteiten aan het uitvoeren bent.

Het spelen van online multiplayer games op bijvoorbeeld je PlayStation is een van deze activiteiten. Zien ze dat je veel data aan het gebruiken bent, dan kunnen ze je beperken om ervoor te zorgen dat het net niet overbelast raakt. Zodra je een VPN gebruikt, is dat niet langer mogelijk. De provider kan dan niet analyseren waar je mee bezig bent, waardoor ze je data ook niet kunnen beperken.

Vroegtijdig toegang tot games

Games worden tegenwoordig niet altijd meer op dezelfde tijd uitgebracht. Zo is het mogelijk dat de game in het ene land al is uitgebracht als pilot, terwijl je deze in een ander land nog niet kunt spelen. Dit komt omdat er een geografische blokkade op de game is gezet. Door een VPN te gebruiken kun je de games te allen tijde spelen, waar de game ook wordt uitgebracht.

Gebruik je namelijk een VPN, dan kun je met alle servers van de VPN-aanbieder verbinding maken. Maak je als Nederlander verbinding met een server in de Verenigde Staten, dan neemt jouw laptop, tablet, Playstation of elk ander apparaat ook het IP-adres van de server aan. Hiermee denkt de aanbieder dat je je in de Verenigde Staten bevindt.

Doordat de aanbieder denkt dat je in de Verenigde Staten bent, is de geografische blokkade ook direct opgeheven. Hierdoor kun je de game ook gewoon spelen, terwijl deze in Nederland nog niet beschikbaar is.

DDoS-aanvallen

DDoS, ook wel bekend als Distributed Denial of Service, aanvallen zijn aanvallen waarmee er in één keer enorm veel aanvragen naar je apparaat worden verzonden. Dit zijn dusdanig veel aanvragen dat je apparaat het niet meer aankan, waardoor deze ermee stopt. Dit is niet handig als je net in de lobby zit om met een spel te beginnen óf als je net in de finale van een spel bent aanbeland.

Het is een methode die veel door valsspelers wordt gebruikt, aangezien dit ervoor zorgt dat je de connectie met het internet verliest. Hierdoor verlies je automatisch en maak je ook geen aanspraak meer op de overwinning. Ook hiermee helpt een VPN, aangezien deze ervoor zorgt dat de aanval afgeslagen wordt.

De hackers kunnen namelijk alleen het IP-adres van de VPN-servers zien. Deze VPN-servers zijn erop gebouwd om dergelijke aanvallen te weerstaan. Hierdoor kun jij rustig door blijven gamen, terwijl de VPN-server ervoor zorgt dat de aanval afgewend wordt!

Censuur omzeilen

En het laatste voordeel van een VPN bij online gaming is het omzeilen van censuur. Hoewel games vaak in alle landen zijn toegestaan, zijn er nog steeds landen waarin games worden verboden. Denk daarbij onder meer aan de games die niet worden aangeboden in landen als China. Hier zijn games vaak verboden, terwijl ze op andere plekken in de wereld wel gespeeld kunnen worden.

Het omzeilen van censuur werkt vergelijkbaar met het eerder spelen van de uitgebrachte games. Je kunt namelijk eenvoudigweg verbinding maken met een server in een ander land waar de games wel beschikbaar zijn, waarna je de games gewoon kunt spelen. Let er wel op dat je een VPN al downloadt voordat je naar dit land afreist.

Er zijn dus verschillende redenen waarom een VPN ideaal is voor het spelen van online games. Denk daarbij aan het eerder spelen van net uitgebrachte games, het omzeilen van censuur, een hogere internetsnelheid en natuurlijk het voorkomen van DDoS-aanvallen op je apparaat. Wat ons betreft is het gamen met een VPN zeker aan te raden.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?