Zo regel jij de beste gaming setup!

Je wil graag gamen. Of dit nu voor online video’s is of voor livestreams, je hebt een setup nodig. Simpelweg het neerzetten van een laptop of computer en een game opstarten is niet genoeg. Hoe beter jouw setup, hoe beter jouw content en hoe meer kijkers je er dus ook uit kan halen. Hoe doe je dat dan, het opzetten van een goede gaming setup?

onbekend

De basis

Laten we beginnen bij het begin, de echte benodigdheden voor jouw setup. Allereerst heb je een goede pc of game laptop nodig. Waarschijnlijk heb je deze al, toch? Zo niet, regel dat dan als eerste. Er zijn veel opties en mogelijkheden, dus laat je goed informeren. Dan heb je nog een goed, groot bureau nodig met een comfortabele stoel. Je zal waarschijnlijk veel tijd doorbrengen op deze stoel, dus je wil wel dat hij lekker zit.

Dan heb je, niet onbelangrijk, nog games nodig. Misschien speel je via een platform als Steam of heb je juist alle spellen op een schijf. Verzamel de games die jij leuk vindt om te doen. Als laatst is een goede internetverbinding niet geheel onbelangrijk. Als je online wil spelen, wil je bijvoorbeeld niet dat jouw internet plotseling wegvalt. Kijk online en ga verschillende soorten internet vergelijken en kijk bijvoorbeeld naar een alles in 1 pakket om zo voordeliger uit te zijn.

Andere benodigdheden

Voor het doen van een livestream, heb je bepaalde dingen nodig. Om te beginnen is een goede headset, microfoon, webcam en schermopname software nodig. Geluid is een van de belangrijkste dingen als het gaat om een livestream. Je wil natuurlijk dat jouw kijkers je goed kunnen verstaan. Een microfoon zelf is handig, maar wat dacht je van een microfoonstandaard met een verstelbare arm? Die kun je vastmaken aan bijvoorbeeld je bureau en dan kun je hem precies plaatsen waar je hem wil. Ook als je tijdens het gamen veel beweegt, biedt dit uitkomst.

Buiten de video’s en streams om wil je vast nog wel eens gamen. Wat dan heel prettig is, zijn speakers waar het geluid van de game echt tot zijn recht komt. Een set goede speakers is daarom ook echt onmisbaar. Ga voor een set waar toffe verlichting bij zit voor de gehele ervaring. Dan wil je natuurlijk het hele bureau er tof uit laten zien. Dit kan bijvoorbeeld met led strips die je de kleur kan geven die jij wil. Dat tilt jouw setup echt naar een hoger level en ziet er heel gaaf uit.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?