Check hier alle THQ Nordic Showcase content

Zo stel je een VPN in op jouw game console

Een VPN wordt door velen vooral gezien als een tool om gegevens veilig tussen apparaten te communiceren. Door een beschermende laag die wordt aangebracht zijn gegevens veilig en kunnen deze niet onderschept en ontgrendeld worden door hackers. Toch zijn er ook voor gamers genoeg voordelen van een dergelijke connectie. In dit artikel leggen we uit waarom én hoe je dit installeert!

onbekend

1. Waarom voor gamers?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet eerst de volgende vraag beantwoord worden: wat is vpn (https://nordvpn.com/nl/what-is-a-vpn/)? Zoals gezegd kun je door middel van een dergelijke tool gegevens veilig verzenden naar andere servers of apparaten. Dit komt doordat de gegevens beschermd zijn en voorzien zijn van een encryptie, waardoor hackers ook niets met de gegevens kunnen.

Bovendien zorgt het ervoor dat jouw locatie verborgen wordt. Je maakt namelijk verbinding met een server op een andere locatie, waarbij jouw apparaat de locatie van de server aanneemt. Waarom dit voor gamers zo belangrijk is? Bij het uitbrengen van nieuwe games kiezen producenten er vaak voor om dit niet overal tegelijk te doen. Hierdoor kan het zijn dat het spel in de Verenigde Staten bijvoorbeeld eerder uit is dan in Nederland.

Door jouw game console gebruik te laten maken van een VPN, neemt die de locatie aan van een server die jij uitkiest. Kies je dan voor een server in Amerika, dan lijkt het alsof jij je in Amerika bevindt. Hierdoor kun jij de game alsnog spelen, omdat de locatierestricties op deze manier omzeild zijn. Maar hoe stel je zoiets dan in?

2. Via de router

Allereerst kun je ervoor kiezen om deze tool te installeren op je router. Hierdoor wordt al het internetverkeer dat via deze router loopt beveiligd én worden de locatierestricties omzeild wanneer je verbinding maakt met een andere server. Wil je echter niet dat alles via een andere server verloopt, dan kun je er ook voor kiezen om deze te installeren voor je Xbox One of PlayStation 4.

onbekend

3. Instellen voor een Xbox One

Helaas is het niet mogelijk om een connectie direct via je Xbox One op te zetten. Hiervoor heb je een computer nodig. Door de volgende stappen te volgen, kun je echter wel de locatierestricties met je Xbox One omzeilen:
4. Installeer VPN-software op je computer.
5. Pak een Ethernet-kabel en stop deze in je Xbox One. Verbindt het andere uiteinde met je computer.
6. Ondanks dat je deze Ethernet-kabel erin hebt gestopt, verbindt je je computer zoals gebruikelijk met je wifi-netwerk.
7. Open je configuratiescherm, ga naar het Netwerkcentrum en klik op het icoontje met ‘Adapterinstellingen wijzigen’.
8. Klik met je rechtermuisknop op de naam van je VPN en klik op ‘Eigenschappen’.
9. Op het tabblad ‘Delen’ kun je ervoor kiezen om ook andere gebruikers gebruik te laten maken van deze verbinding. Zet dit aan.
10. Maak verbinding met de VPN-app en verbind met een zelfgekozen server.
11. Voor de zekerheid kun je de verbinding met je Xbox One testen. Gaat alles goed, dan heb je nu verbinding via deze tool.

onbekend

12. Instellen voor een PlayStation

Ook voor je PlayStation is het mogelijk om een beveiligde verbinding op deze manier in te stellen. Echter zijn er ook op de PlayStation dan nog wel wat stappen die uitgevoerd moeten worden. Stap 1 tot en met 7 zoals hierboven beschreven zijn hetzelfde. Bij stap 8 zal je echter je PlayStation erbij moeten nemen om een aantal instellingen aan te zetten. Je kunt daarvoor het beste de volgende stappen volgen:
1. Ga naar Instellingen > Netwerk > Internetverbinding Instellen.
2. Kies voor de optie ‘Een netwerkkabel gebruiken’.
3. Kies vervolgens voor de eenvoudige manier om te verbinden met het internet.
4. De PlayStation voert nu automatisch een scan uit waarbij wordt gekeken of er inderdaad verbinding gemaakt kan worden. Gaat alles goed, dan heb je nu een beveiligde verbinding.

Zoals je leest zijn er dus verschillende manieren waarop je zo’n verbinding op kunt zetten. In het geval van je router heb je verder niets nodig. Wil je deze tool echter niet op je router installeren, dan zal je een laptop nodig hebben om een verbinding op te zetten op zowel je Xbox One als PlayStation 4. Toch is het wel degelijk een aanrader om eerder te beschikken over onlangs uitgebrachte games!

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?