Check hier alle The Triple-i Initiative content

Zo zorg je ervoor dat je internet snel genoeg is om te gamen

Geplaatst: 1 september 2020 16:00

Er is niets zo vervelend als je aan het gamen bent en het internet niet snel genoeg is. Daar is echter wel wat aan te doen. Er zijn namelijk meerdere aspecten van belang om van snel internet te spreken. Bij de internetverbinding gaat het bijvoorbeeld om de uploadsnelheid net als om de ping-snelheid en downloadsnelheid. Elke internetprovider biedt verschillende pakketten aan met uieenlopende snelheden. Uiteraard speelt de afstand tussen je gamecomputer en de router ook nog een rol. Een wifi booster biedt in dat geval uitkomst als je op je laptop games speelt.

Supersnel internet met 500Mbits/s

De downloadsnelheid is om online te gamen belangrijker dan de uploadsnelheid. De downloadsnelheid drukt zich uit in megabit per seconde. Als je een optimale game-ervaring wilt beleven als het om de snelheid gaat, is 500Mbits/s perfect. Deze optie voorziet in een hoge snelheid en is onder meer ideaal als er meerdere mensen bij je in huis wonen en van internet gebruikmaken. Overigens voldoet 200Mbits/s eveneens als het gaat om snel internet om te gamen. Is je internet niet snel genoeg om te gamen, kijk dan eens naar de internetsnelheid die je op dit moment hebt. Is de snelheid te laag verhoog deze dan of kijk ook rond bij andere providers. Wil je op een unieke en snelle manier bijvoorbeeld met je vrienden gamen dan biedt game hosting uitkomst om snel en stabiel te gamen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor Minecraft hosting te kiezen. Zo is game hosting ook beschikbaar voor andere games.

Wat is game hosting?

Game hosting zoals Minecraft hosting voorziet in de gelegenheid om op een gehuurde server te spelen. Bij het spel Minecraft is de multiplayer modus bijvoorbeeld van belang en wil je samen met vrienden spelen dan is het mogelijk om van game hosting gebruik te maken. De eigenaar van de server stelt de voorwaarden vast. Het voordeel is dat de server specifiek voor het spelen van een bepaalde game is ontwikkeld. Je huurt als het ware dan ruimte en daarmee snelheid om de game te spelen. Dergelijke game servers beschikken over een enorme rekenkracht en dat is onder meer nodig bij een grote multiplayer modus. Naast Minecraft servers zijn er bijvoorbeeld ook Rust servers en Ark servers. Als je de keuze maakt voor game hosting ben je natuurlijk verzekerd van snel internet om online te gamen.

Lees meer