25 hoeraatjes voor de NES!

Nadat eerder al bekendgemaakt werd, dat Mario 25 zou worden, is vandaag de NES (Nintendo Entertainment System) 25 jaar te koop in Amerika.

Deze console is erg belangrijk geweest voor de huidige game-ervaringen. 25 jaar geleden begonnen de stunt-games met Excitebike, en de shooters met Duck hunt! Ook sportspellen werden al vroeg gemaakt, en kunnen dus al 25 jaar thuis, op je eigen TV worden gespeeld.

Zoals velen zal verbazen is het meest verkochte spel op de NES... Jawel! Super Mario Bros!

De NES kwam een jaar later in Europa uit. Dus voor het dak er hier af gaat, en we een zilveren huwelijk hebben met de NES/Nintendo, zullen we nog een jaartje moeten wachten.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?