2K verkrijgt LEGO licentie voor sportgames

Geplaatst:

2K Games heeft zich verzekerd van een LEGO licentie om sport games te kunnen maken. De twee bedrijven hebben een overeenkomst gesloten voor meerdere sportgames met het fameuze Deense speelgoed.

We kennen 2K Games natuurlijk vooral van games als WWE, PGA Tour en NBA. We kunnen dus wel stellen dat zij ervaring hebben met het ontwikkelen van sportgames. Toch is de samenwerking tussen de LEGO en 2K best opmerkelijk. Sinds 2005 is de licentie voor het maken van exclusieve LEGO games in handen van het Britse TT Games. Het is nu voor het eerst dat LEGO de horizon op dat gebied wil verbreden en ook de kans aan andere ontwikkelaars geeft.

Het eerste project waar 2K Games aan werkt is een voetbalgame met de populaire gele poppetjes. Het doel is om dit nog dit jaar uit te brengen, wellicht zodat het aansluit op het WK in Qatar dat eind dit jaar gepland staat. Maar het blijft niet bij die ene game. Naar verluid wordt er ook al hard gewerkt aan een LEGO racegame. Misschien gaat je hart direct sneller kloppen als je vroeger LEGO Racers hebt gespeeld, maar het gaat om een ander soort racegame. Het betreft namelijk een racegame in een open wereld setting.

Een releasedatum is nog niet officieel bevestigd, maar de LEGO voetbalgame komt waarschijnlijk eind dit jaar uit. Volgend jaar volgt dan de open wereld racegame dat gebaseerd is op het speelgoed van de Deense blokjesfabrikant.

Bron: Video Game Chronicles
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord