Acteur Robbie Coltrane, Hagrid uit Harry Potter, overleden

Geplaatst: 15 oktober 2022 14:40
Aangepast: 11 februari 2024 18:28
-

Schotse komiek en acteur Robbie Coltrane is op 72-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager Belinda Wright bekendgemaakt.

De naam Robbie Coltrane doet voor menig filmkijker wellicht niet een belletje rinkelen, maar hij is vooral bekend door zijn acteerprestaties als Rubeus Hagrid in de Harry Potter-films. Ook speelde hij in de twee James Bond-films GoldenEye en The World is Not Enough. Hij speelde daarnaast in een grote hoeveelheid films en televisieseries. Zijn echte naam is eigenlijk Anthony Robert McMillan. De laatste film waarin Coltrane aan heeft meegewerkt is Disney Pixar's Brave, waar hij de stem insprak van Lord Dingwall. Coltrane overleed in Schotland waar hij woonde. Waardoor hij is overleden is niet bekend. Zijn collega's van Harry Potter en ook J.K Rowling hebben hun condoleances en verdriet inmiddels geuit.

Robbie Coltrane overleden1
Amy Muir EIFF

Robbie Coltrane is 72 jaar geworden.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord