Baldur's Gate 3 komt niet naar abonnementsdiensten

Geplaatst:

Het grandioos populaire Baldur's Gate 3 komt never nooit naar abonnementsdiensten als Game Pass en PlayStation Plus. Tenminste, dat is hoe Swen Vincke - de CEO van ontwikkelaar Larian Studios - hierover denkt.

Vincke is namelijk van de oude stempel. Volgens hem zijn abonnementsdiensten namelijk niet per se een zaligmakende ontwikkeling. Op X reageert de Larian baas op de uitlatingen van Ubisofts Philippe Tremblay rondom het nieuwe Ubisoft+, waarbij hij laat weten dat de industrie ruimte moet laten voor idealisme. Dat gedachtengoed loopt namelijk niet altijd parralel aan de visie van abonnemenstdiensten, die vooral het kosten/baten plaatje belangrijk vinden.

Verderop in het draadje stipt Vincke ook aan waar volgens hem het gevaar schuilt. De vrees heerst dat de abonnemenstdiensten uiteindelijk gaan bepalen wat wel en wat niet geschikt is zodra zij de monopoliepositie bemachtigen, wat creativiteit de das om kan doen.

Vincke is overigens niet geheel anti. In dezelfde X-thread beaamt de topman namelijk ook dat services als Game Pass en PlayStation Plus heel goed kunnen zijn voor kleine ontwikkelaars die anders nergens voet tussen de deur kunnen krijgen.

Afijn, lang verhaal kort, Larian Studios houdt het persoonlijk liever bij het oude vertrouwde model van distributie en dat is helemaal prima.

Bron: X
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Baldur's Gate 3

Series

-

Uitgever

Larian Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

6 oktober 2020

Ontwikkelaar

Larian Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord