Tom Clancy's Splinter Cell

  • Ontwikkelaar Ubisoft
  • Eerste releasedatum 29 november 2002
  • Platformen Pc , Xbox , PlayStation 2 , Nintendo GameCube
  • Genre Actie , Stealth
  • Gameliner score -

Bit: Wat ook leuk is: naar Splinter Cell luisteren

Velen zijn het er over eens dat het spelen van een Splinter Cell game best prima is. Een beetje sneaken, fluiten en tere nekjes omdraaien, helemaal mooi. Er zijn ook mensen die het helemaal niet erg vinden om in de bron te duiken middels één van Tom Clancy's boeken, want die bestaan ook gewoon. En dan is daar de Britse BBC die vindt dat luisteren naar Splinter Cell ook wel eens een gat in de markt kan zijn.

Inderdaad, luisteren hoe Sam Fisher zijn dagen als über-sluiper slijt kan ook wel eens een dingetje zijn. Als je het niet probeert dan weet je het nooit, aldus het radiostation. BBC Radio 4 heeft daarom besloten om van Splinter Cell een achtdelig radio drama te maken waarin Sam de volgende lichting Splinter Cells rekruteert en traint voor de NSA.

De cast heeft er in ieder geval al helemaal zin in, wat de prestatie hopelijk alleen maar ten goede komt. Welke cast? Goede vraag! Helaas kunnen we Michael Ironside alvast van het wensenlijstje schrappen want Sam wordt vertolkt door Andonis Anthony. Sams dochter Sarah wordt ingesproken door Daisy Head. Ook Rosalie Craig, Sacha Dhawan, Nikesh Patel en Will "is dat niet dat ventje met die wenkbrouwen" Poulter zijn van de partij. Vooral Poulter is nu al laaiend enthousiast.

Splinter Cell Firewall

“I really hope fans of the Splinter Cell game enjoy this, as not only does it have all the action, tension, and excitement that the game is famous for, but it also has more elements - there is a lot of comedy, the drama is expanded and horizons broadened by the characters and what they get up to. It is taking the best of Splinter Cell and building on that to make something really well-rounded.

“I love this cast too - Andonis does such an amazing job of Sam Fisher, and it is chock full of really great performances.”

Nou, Will, ik ben om hoor. Vanaf 2 december zal ik mezelf wekelijks aan mijn buizenversterker kluisteren om vanaf 15:15 lokale tijd in te tunen op BBC Radio 4. Of ik luister gewoon de gehele serie via BBC Sounds Limelight, waarop Splinter Cell Firewall vanaf 2 december als boxset verschijnt.

BRON BBC

Over auteur Patrick Meurs

Patrick Meurs Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?