Blizzard aangeklaagd voor seksuele intimidatie

Ontwikkelaar Activision Blizzard is voor de rechter gesleept vanwege seksuele intimidatie door het bestuur van de Amerikaanse staat Californië.

Er was al twee jaar een onderzoek gaande naar de uitgever. Een toezichthouder werd ingezet naar aanleiding van de zelfmoord van een vrouwelijke werknemer die dit zou hebben gedaan naar aanleiding van een seksuele relatie met een leidinggevende binnen het bedrijf. In de aanklacht staat ook dat er veel ongelijkheid is op de werkvloer, bijvoorbeeld dat vrouwelijke werknemers minder betaald krijgen en gediscrimineerd worden. De instantie die Blizzard aanklaagt spreekt van een machocultuur binnen de organisatie. De vrouw die zelfmoord pleegde deed dit tijdens een zakenreis. Voorafgaand hieraan zouden mannelijke collega's ook naaktfoto's van haar verspreid hebben. Het bedrijf laat in een verklaring weten dat het beeld dat wordt geschetst niet overeenkomt met de daadwerkelijke situatie.

onbekend

Het bericht van de aanklacht werd vandaag naar buiten gebracht.

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?