Blizzard aangeklaagd voor seksuele intimidatie

Geplaatst: 22 juli 2021 12:50
-

Ontwikkelaar Activision Blizzard is voor de rechter gesleept vanwege seksuele intimidatie door het bestuur van de Amerikaanse staat Californië.

Er was al twee jaar een onderzoek gaande naar de uitgever. Een toezichthouder werd ingezet naar aanleiding van de zelfmoord van een vrouwelijke werknemer die dit zou hebben gedaan naar aanleiding van een seksuele relatie met een leidinggevende binnen het bedrijf. In de aanklacht staat ook dat er veel ongelijkheid is op de werkvloer, bijvoorbeeld dat vrouwelijke werknemers minder betaald krijgen en gediscrimineerd worden. De instantie die Blizzard aanklaagt spreekt van een machocultuur binnen de organisatie. De vrouw die zelfmoord pleegde deed dit tijdens een zakenreis. Voorafgaand hieraan zouden mannelijke collega's ook naaktfoto's van haar verspreid hebben. Het bedrijf laat in een verklaring weten dat het beeld dat wordt geschetst niet overeenkomt met de daadwerkelijke situatie.

onbekend

Het bericht van de aanklacht werd vandaag naar buiten gebracht.

Bron: New York Times

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord