Call of Duty zorgt voor drie miljard dollar

Geplaatst: 27 november 2009 18:32
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Begin deze maand kwam Call of Duty: Modern Warfare 2 na een lange tijd van wachten eindelijk uit en meteen na de release verpletterde het alle verkooprecords. Dat was natuurlijk al een reden voor een groot feest op het kantoor van Activision, maar de feiten die vandaag zijn gepresenteerd mogen er zeker ook zijn.

Volgens de data van de NPD Group, Chart-Track, GfK en Activision zijn alle Call of Duty games bij elkaar namelijk 55 miljoen keer verkocht, wat zorgt voor een opbrengst van in totaal 3 miljard dollar. Een groot deel van dit toch al enorme bedrag komt voor de rekening van Modern Warfare 2, die in de eerste vijf dagen na de release al een monsterlijke 550 miljoen dollar in het laatje bracht. De CEO van Activision, Bobby Kotick, is dan ook ontzettend blij met deze resultaten en heeft de volgende reactie gegeven.

Call Of Duty has become one of the greatest entertainment franchises of all time. If you consider the number of hours our audiences are engaged in playing Call Of Duty games, it is likely to be one of the most viewed of all entertainment experiences in modern history.

Om deze mooie prestatie ook op een mooie manier af te sluiten: drie hoeraatjes voor Activision en de franchise die Call of Duty heet!

Lees meer