CD Projekt Red slachtoffer van cyberaanval

Geplaatst:
Aangepast: 10 februari 2021 10:22

CD Projekt Red is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. De ontwikkelaar van The Witcher en Cyberpunk 2077 verwacht dat gestolen data uitlekt.

CD Projekt Red heeft het de laatste periode zwaar te verduren gehad. Na de release van haar nieuwste game raakte CDPR vanwege Cyberpunk verwikkeld in een rechtszaak. Fans waren zo teleurgesteld in de release van de game dat de Poolse studio zich genoodzaakt voelde haar excuses voor Cyberpunk aan te bieden in een videoboodschap. Inmiddels is CDPR ook slachtoffer geworden van een cyberaanval. Onbekende indringers hebben toegang gekregen tot de interne netwerken van de studio. In een dreigbrief aan de studio geven de aanvallers aan onder andere de broncode van The Witcher 3, Cyberpunk 2077 en Gwent te hebben gestolen. Ook belangrijke documenten over het bedrijf intern schijnen in handen te zijn van de aanvallers. De aanvallers dreigen al deze data online te plaatsen of te verkopen, als de studio niet binnen 48 uur contact opneemt. Ook zijn de servers en systemen van de studio versleuteld. Wat de aanvallers precies eisen, is momenteel niet bekend. Wel geeft CD Projekt Red aan niet te gaan onderhandelen met de aanvallers en zelf al bezig te zijn de nodige maatregelen te nemen en herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Volgens CD Projekt Red is er geen persoonlijke data van medewerkers of spelers buitgemaakt. Het onderzoek naar de aanval loopt nog.

Bron: CD Projekt Red
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord