Codemasters gaat de officiële Formule 1 game produceren

Geplaatst: 9 mei 2008 12:05
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Codemasters heeft het stokje van Sony overgenomen en een exclusieve deal met de FIA afgesloten om vanaf 2009 de officiële Formule 1-game uit te brengen. Sony had in een eerder stadium aangegeven niet meer voor de licentiekosten te willen bètalen.

Codemasters heeft al veel ervaring opgebouwd met het produceren van racegames en is onder andere bekend van de TOCA, DTM en Colin McRae series en het aankomende Race Driver: GRID, waar veel van wordt verwacht. Rod Cousens, CEO van Codemasters, is dan ook zo trots als een pauw om dan ook de officiële Formule 1 game aan zijn portfolio toe te voegen.

Als wereldwijd de nummer één ontwikkelaar op het gebied van racegames, is het bemachtigen van de licentie van de Formule 1 het juweel op de racekroon van Codemasters. Het ziet er dus goed uit voor de Formule 1; de licentie wordt nu vertegenwoordigd door de uitgever die de afgelopen jaren heeft bewezen ijzersterke racegames te kunnen maken en de Formule 1-games zijn nu in handen van het bedrijf dat dit ook online waar kan maken.

De game wordt in 2009 uitgebracht op de verschillende consoles, PC en handhelds.

Lees meer