Disney komt met Trading Card Game Lorcana

-

Disney is bezig met het maken van een eigen trading card game. Het kaartspel heet Lorcana, maar laat voorlopig nog wel even op zich wachten.

Trading card games als Magic: The Gathering of Pokémon Trading Card Game zijn immens populair. Disney is druk bezig om een tegenhanger te maken die het minstens zo goed moet gaan doen. In samenwerking met Ravensburger wordt gewerkt aan een eigen variant dat Lorcana gaat heten. Dat Ravensburger en Disney goede spellen uit kunnen brengen hebben ze al wel bewezen met de Disney Villainous-serie. Het bordspel dat volledig in het teken staat van de slechterikken uit de tekenfilms kent inmiddels al vijf uitbreidingen en er is recent ook een Star Wars variant uitgebracht.

Met Lorcana wordt er een beroep gedaan op de verzameldrift van consumenten. Brand manager Ryan Miller gaf aan dat het allemaal draait om een plek dat The Great Illuminary heet. Als speler neem je de rol aan van verlichter, een soort krachtige tovenaar die de Disneypersonages tot leven kan wekken. Het verzamelspel bevat een stijl dat doet denken aan een modern verhalenboek dat geïnspireerd is op de openingscene van klassieke Disneyfilms. Het brengt handgetekende sprookjes en nieuwe digitale technieken samen.

Disney TCG Lorcana

Wanneer Lorcana precies verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend. De bedoeling is om de trading card game ergens in de tweede helft van 2023 op de markt te brengen.

Bron: Disney
Patrick Lamers Mede-eigenaar en Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord