Disney raakt 1TiB aan data kwijt na hack

-

Bij Disney is het momenteel alle zeilen bij op de ICT-afdeling. Bronnen - waaronder het X-account Pirat_Nation - beweren dat het megaconcern voor 1TiB aan data zijn kwijtgeraakt aan hackersgroep NullBulge.

Het is de nachtmerrie van iedere ICT-medewerker. Ondanks het spammen met verzoeken om toch echt elke maand je wachtwoord te veranderen en verantwoord om te gaan met externe links en intern internetgebruik, weten kwaadwillende tech savvy lui je data fort binnen te dringen en met een vrachtlading aan gevoelige data weer te exfiltreren. Zo ook bij Disney, waar nu dus kennelijk voor 1 Tebibyte - oftewel 1,01 terybyte - aan niet uitgegeven projecten, raw imagery, code, logins, links naar interne api/webpagina's en meer is gejat.

Frappant is dat Disney op weinig medelijden van de menigte hoeft te rekenen. In de comments lijken X-gebruikers meer te sympathiseren met de hacker die zich door 1TiB aan woke screenplay en slecht uitgewerkte personages moet ploeteren.

Wat je er ook van vindt en hoe zeer je het Disney ook aanrekent dat het je favoriete franchise om zeep heeft geholpen, ergens moeten we ook een beetje sympathie opbrengen voor de Jantje Modalen binnen het bedrijf, die met een beetje pech hier flink onder gaan lijden. En laten we eerlijk zijn, Disney waar je op hoopt.

#disneydebedoeling

Bron: X
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord