Dr. Disrespect kan ook naar YouTube centen fluiten

Geplaatst: 29 juni 2024 17:05
Aangepast: 29 juni 2024 17:05
-

Herschel "Guy" Beahm - bij de huidige generatie misschien beter bekend als de spraakmakende streamer Dr. Disrespect - kan tegenwoordig naar zijn YouTube inkomsten fluiten. Een woordvoerder van het platform heeft tegenover Kotaku aangegeven dat Beahm niet langer mag deelnemen aan het YouTube Partner Program en dat zijn monetarisering tot nader orde is opgeschort.

De reden is bij velen misschien zo helder als glas. De populaire streamer verloor in het verleden ook al zijn krediet bij Twitch na enkele serieuze aantijgingen, welke nooit officieel door Twitch zijn bevestigd, maar waar recentelijk wel weer het een en ander over naar buiten is gekomen. Een voormalig medewerker van Twitch sprak zich op X namelijk uit over een streamer die een ban kreeg vanwege sexting met een minderjarige, wat ook nog een staartje kreeg door het voorstel om elkaar te ontmoeten op TwitchCon.

In een behoorlijke lange verklaring op X van Beahm legt de streamer uit dat hij inderdaad via privéberichten met een minderjarige heeft gesproken, maar dat het allemaal uit z'n verband gerukt is. Zo zou er geen echte intentie achter zijn berichten zitten en vond Twitch zaken wel erg vlug onaanvaardbaar.

Maar goed, naast Twitch en Turtle Beach - met wie Beahm aanvankelijk een miljoenendeal had gesloten die dus ook is afgekaatst - vindt YouTube dat dus ook en heeft het de geldkraan voorlopig dichtgedraaid voor zowel zijn hoofdkanaal als alle andere videokanalen die aan hem gelinkt worden.

Wat vind jij. Terecht of onterecht? Laat het weten via de comments, maar houd het aanvaardbaar ;-)

Bron: Kotaku
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord