Dragon Quest componist Koichi Sugiyama overleden

Geplaatst:

Koichi Sugiyama, die de iconische muziek voor Dragon Quest heeft gecomponeerd, is overleden op 90-jarige leeftijd. Naast de bekende theme heeft hij ook voor andere games muziek gemaakt.

In een statement op de officiële Dragon Quest website wordt aangekondigd dat Sugiyama op 30 september is overleden aan een septische shock. Naast de theme voor Dragon Quest, die zo populair was dat hij gespeeld werd tijdens de Olympische Spelen in Tokyo vorig jaar, heeft Sugiyama maar liefst 500 andere muziekstukken voor de gameserie gecomponeerd. Zijn carrière als componist heeft tientallen jaren geduurd. Zijn allereerste werk was voor een uitgever die toen simpelweg bekend stond als Enix, voor de game World Golf uit 1985. Zijn laatste werk was de muziek voor de nog niet uitgegeven Dragon Quest XII.

Componist Koichi Sugiyama overleed op 30 september aan een septische shock.

Bron: Dragon Quest Website

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dragon Quest XII

Series

-

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

-

Platforms

-

Releasewindow

onbekend

Ontwikkelaar

Square Enix

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord