EA overweegt in-game ads in AAA-games

Geplaatst:

Uitgever EA overweegt om in-game ads toe te voegen aan hun AAA-games. Dit liet de CEO van EA onlangs weten tijdens een vragenrondje bij het laatste winstvergadering.

EA heeft in het verleden regelmatig kritiek gekregen op de in-game aankopen die ze in hun games stopten. Dat lijkt helaas niet echt geholpen te hebben, want de directeur van de uitgever bevestigde onlangs het idee om in-game ads toe te voegen aan de AAA-games van EA. "Advertising heeft de mogelijkheid om een belangrijke groeimotor voor ons te zijn", liet CEO Andrew Wilson weten. "We hebben op dit moment interne teams binnen het bedrijf die kijken hoe we zeer doordachte implementaties kunnen doen binnen onze game-ervaringen." Er zijn natuurlijk diverse manieren waarop men in-game advertising kan toepassen en dat hoeft niet altijd heel vervelend te zijn. Als het subtiel is en de content van de game en de ervaring niet in de weg staat, geven veel gamers zelfs aan er geen probleem mee te hebben. Helaas staat EA nu niet bepaald bekend om zijn subtiele advertising. In 2020 plaatste de uitgever bijvoorbeeld een schermvullende advertentie van het programma The Boys in UFC 4. Spelers waren hier niet blij mee, omdat het de game ervaring in de weg stond. Door de kritiek verwijderde EA de advertentie uit de game. Wilson belooft dat het bedrijf de advertenties op een 'doordachte manier gaan implementeren'.

Wat vind jij van deze keuze van EA om in-game ads te gaan gebruiken?

Wanneer EA wil beginnen met het implementeren van advertenties in hun games, is nog niet duidelijk. Tijdens dezelfde vergadering liet Wilson weten dat de nieuwe Battlefield een live service game wordt.

Bron: Rapport winstgesprek EA

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord