Embracer Group neemt Gearbox Entertainment over

Geplaatst:

Embracer Group, het moederbedrijf van meer dan vijftig verschillende studio's, heeft Gearbox Entertainment overgenomen. De ontwikkelaar van onder andere Borderlands wordt een onafhankelijk onderdeel van het bedrijf.

Het Zweedse Embracer Group heeft tientallen verschillende studio's onder zich, waaronder THQ Nordic en Deep Silver. Vorig jaar wist Embracer Group sterk te groeien, door onder andere de overname van Metro-ontwikkelaar 4A Games. Ditmaal gaat Embracer Group nog een stapje verder door Gearbox Entertainment over te nemen. Voor de ontwikkelaar, bekend van de Borderlands-serie, heeft Embracer Group tot wel 1,3 miljard euro over. Gearbox wordt een onafhankelijk onderdeel van het moederbedrijf en oprichter Randy Pitchford blijft het hoofd van Gearbox. De ontwikkelstudio geeft zelf aan door deze overname meer kapitaal tot haar beschikking te krijgen voor het ontwikkelen van games.

De overname van Gearbox door Embracer Group wordt binnen de komende drie maanden afgerond.

Bron: Embracer Group
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord