Embracer verkoopt Gearbox aan Take-Two Interactive

Geplaatst:

Embracer Group heeft bekendgemaakt dat ze Gearbox gaan verkopen aan Take-Two Interactive. En niet voor zomaar een bedrag, maar voor 460 miljoen dollar.

Embracer deelde dit nieuws onlangs via hun eigen website en via hun Twitter-kanaal. Er gingen al eerder geruchten dat Embracer Gearbox wilde verkopen, vorig jaar zelfs al. Nu bevestigt Embracer dus dat deze geruchten inderdaad klopten en dat ze besloten hebben om Gearbox aan een andere partij te verkopen. Die partij is Take-Two Interactive geworden, waar onder andere 2K en Rockstar Games onder vallen. De uitgever gaat de opbrengsten van de deal gebruiken om hun nettoschuld en earn-out verplichtingen te verminderen. In de afspraken staat wel dat Embracer bepaalde bedrijven behoudt, waaronder Gearbox Interactive San Francisco. Na afronding van de deal krijgt dit bedrijf een andere naam. Dit betekent dat Embracer de rechten van de Remnant-franchise, Hyper Light Breaker en een aantal andere, nog niet aangekondigde releases, ook behoudt.

Embracer Group deelde het nieuws van de verkoop vandaag via een persbericht en hun social media kanalen.

Bron: Embracer Group

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord