Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Ex-CEO van Rockstar krijgt 42 miljoen voor GTA rivaal

Leslie Benzies, ex-CEO van Rockstar North en hoofdproducer van de Grand Theft Auto series van GTA 3 tot en met GTA 5, heeft 42 miljoen binnen weten te halen voor het ontwikkelen van zijn GTA rivaal, Everywhere.

De nieuwe studio van Benzies, Build a Rocket Boy, is gevestigd in Edinburgh en Budapest. De studio heeft geld binnen gehaald van een aantal grote investeerders, zoals Cayman fund Makers, Galaxy Interactive en het grote Chinese bedrijf Netease. Benzies klaagde zijn voormalige baas Take-Two Interactive in 2016 aan voor een onbetaald bedrag van royalties van zo'n 150 miljoen dollar. Daarbij sprak hij ook Sam en Dan Houser van Rockstar aan, wat uiteindelijk leidde tot zijn vertrek bij die studio. Benzies claimde dat hij een betaalde vakantieperiode had gekregen om het succes van de GTA franchise te vieren. Maar toen hij weer terug kwam op het werk, kon hij het kantoor van Rockstar North niet in omdat zijn toegangspas gedeactiveerd was. Helaas krijgen we naast dit nieuws nog geen nieuwe informatie over Everywhere, dus daar moeten we nog even op wachten.

onbekend

Voor Everywhere is nog geen releasedatum bekend.

BRON Gamesradar

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?