Foutje, bedankt! Ubisoft propt ads in AC-laadschermen

Geplaatst:
Aangepast: 25 november 2023 13:31

Het is Black Friday Weekend en je weet dat dit betekent: alles en iedereen stuwt je advertenties met 'absurd hoge kortingen' door je keelpijp. Overal waar je kijkt tracht men je over de streep te trekken om vooral nu de knip te trekken, want zo'n korting krijg je nooit meer. Zo ook Ubisoft, die zelfs in de laadschermen van Assassin's Creed Odyssey, Origins en Valhalla advertenties frommelt voor Assassin's Creed Mirage, al beweert de Franse uitgever dat het hier om een technisch foutje gaat.

In een free-to-play mobiele game verwacht je ze nog wel, maar advertenties in een premium game doet bij velen toch wel de wenkbrauwen fronsen. Het is dan ook niet gek dat Ubisoft - de studio toch toch al niet van onbesproken gedrag is op het gebied van aggresieve marketing - door diens laatste actie weer negatief in de kijker komt te staan. Diverse gamers wisten te melden dat men ineens een Black Friday advertentie in beeld krijgt zodra AC Odyssey, Origins of Valhalla eventjes een nieuw gebied moet inladen, waarin ze op het hart wordt gedrukt dat Mirage nu met twintig procent korting te scoren valt.

En ja, dan mag je als Ubisoft toch even met de billen bloot, want ads in een laadscherm zijn op z'n minst discutabel te noemen. Het Franse concern tracht dan ook alle consternatie te smoren door via X (of Twitter, wat jij wil) een Hidden Blade in de halsslagader van de opschudding te rammen.

Zo zie je maar weer dat Ubisoft eigenlijk helemaal niet van plan was om zo aggresief te zijn met het promoten van hun Black Friday Sale en dat het allemaal aan een bug te wijten viel. Dat deze bug wel heel erg in het voordeel van de uitgever werkt is dan ook een randzaak en omdat Ubisoft niet wil dat spelers zich ergeren aan bugs, is deze ongelukkig geplaatste ad dan ook weer uit de laadschermen gesloopt.

In ander nieuws: Assassin's Creed Mirage is best een prima game als je van de originele Assassin's Creed houdt. Je weet wel, een Assassin's Creed waarin je niet werd verplicht om talloze RPG-styled filler quests te voltooien om je wapen tot een bepaald level te krijgen. Ik heb er zelfs een killer Assassin's Creed Mirage review over geschreven, mocht je interesse hebben. En over interesse gesproken, Assassin's Creed Mirage is nu zelfs in de aanbieding bij Ubisoft. Ik denk, ik zeg het even, want hoe had je dat anders te weten kunnen komen?

Bron: Reddit
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Assassin's Creed Mirage

Uitgever

Ubisoft

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

5 oktober 2023

Ontwikkelaar

Ubisoft

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord