Frontier stopt ontwikkeling Elite Dangerous op console

Geplaatst:

Uitgever en ontwikkelaar Frontier Developments heeft alle ontwikkeling van de console-versie van Elite Dangerous stopgezet. De nieuwe uitbreiding gaat ook niet meer verschijnen op de PS4 en Xbox One.

Het nieuws werd vrij plotseling aangekondigd door Frontier via hun eigen Elite Dangerous website. Ze hebben het besluit moeten nemen om de ontwikkeling van Elite Dangerous te stoppen op console. Dit betekent ook dat de nieuwe uitbreiding Elite Dangerous: Odyssy niet meer gaat verschijnen op de PlayStation 4 en Xbox One. Deze uitbreiding lanceerde al eerder op pc, maar werkte niet naar behoren en Frontier ontving daarvoor ook flink wat kritiek. Ze geven aan dat ze het niet voor elkaar krijgen om de game verder te ontwikkelen als ze telkens rekening moeten houden met meerdere codebases. Zoals je misschien wel verwacht had, is de console-community van Elite Dangerous hier niet al te blij mee. De console-versie van Elite Dangerous gaat alleen nog cruciale patches ontvangen, maar geen nieuwe content.

Elite Dangerous is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Bron: Frontier
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Elite Dangerous

Series

-

Uitgever

Frontier

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

16 december 2014

Ontwikkelaar

Frontier Developments

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord