Game Freak gehackt, Nintendo Switch 2 codenaam gelekt

-

Het schijnt dat Game Freak gehackt is. Tijdens de hack zijn er duizenden files buitgemaakt. Van Pokémon Black & White broncodes tot aankomende Pokémon-games. Dat is echter niet alles, de codenaam van de Nintendo Switch 2 is ook onderdeel van het lek!

Normaliter zijn wij niet zo van het verslaan van leaks, maar in dit geval moeten we toch echt een uitzondering maken. Volgens de bron is Game Freak gehackt en zijn er tijdens de onbevoegde toegang duizenden files buitgemaakt. Een flink aantal files bevat onschuldige dingen zoals oude concept art, maar de broncodes van bijvoorbeeld Pokémon HeartGold, SoulSilver, Black 2 en White 2 zijn ook op straat komen te liggen. Daarnaast zit er ook nog wat nieuws tussen. Zo weten we door dit lek dat er een game met codenaam "Synapse" aankomt, wat waarschijnlijk een Battle-achtige spin-off moet worden die Game Freak in samenwerking met ILCA in ontwikkeling heeft.

Een ander groot bericht voortkomend uit deze leak is natuurlijk ook de onthulling van de Nintendo Switch 2 codenaam, Ounce. Naar verluidt zijn er games in ontwikkeling de Nintendo Ounce die eveneens op de Nintendo Switch moeten verschijnen. Project Gaia (Pokémon Gen 10) moet namelijk om zowel de next-gen Nintendo-console als Nintendo Switch verschijnen. Pokémon Gaia moet wederom in twee varianten komen te verschijnen en ook deze zijn inmiddels bekend. Het gaat hierbij om Pokémon K en Pokémon N. Waar deze letters voor staan, is vooralsnog een raadsel.

Wat verwacht jij van Nintendo's codenaam Ounce-console? Moet dit iets zeggen over de verschijningsvorm, het gewicht of slaat het helemaal nergens op? Laat het weten in de reacties!

Bron: X
Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pokémon Violet

Ontwikkelaar:

Game Freak

Uitgever:

Nintendo

Release:

18 november 2022

Reviewscore:

Platforms:

NSW
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord