Gerucht: Grand Theft Auto: V toch in 2012

-

Grand Theft Auto: V komt toch in het huidige jaar, althans, er is geen reden om de release in 2013 te plannen. Nu zullen de meesten onder jullie vast denken waarom daar geen reden voor is, maar dat wordt hieronder stilletjes uitgelegd.

Allereerst heeft Rockstar nog nooit (of nauwelijks) een game uitgegeven waarbij de periode tussen uitgave en aankondiging meer dan zes maanden was. Wel zijn games vaak uitgesteld door de ontwikkelaar. De aankondiging van de nieuwste Grand Theft Auto is gedaan in 2011, dus als de release in 2013 zal zijn, zou er in principe meer dan een jaar tussen de aankondiging en de release zitten. Dat is meer dan het dubbele dan gebruikelijk bij de ontwikkelaar.

Ten tweede heeft Rockstar gezegd dat het zéér goed gaat met de ontwikkeling van de game. Ook dit is begin 2012 gezegd. Als de game pas in 2013 moet uitkomen, hoe kan Rockstar dan al weten dat het zéér goed gaat met het ontwikkelen ervan? Dit kan nooit te beoordelen zijn als er nog een jaar ontwikkelt moet worden. Alleen hierdoor al zou het waarschijnlijk zijn dat de opvolger van Grand Theft Auto: IV dit jaar nog in de schappen ligt.

Naast dit alles heeft Jesse Divnich, van EEDAR (Electronic Entertainment Design and Research), eerder aangegeven dat Grand Theft Auto: V de grootste release zal worden van 2012.

Ten slotte gaan er geruchten rond over de laatste mail de PlayStation heeft gestuurd. 'Naar welke game in 2012 kijk jij meeste uit?', werd er gevraagd. 'Grand Theft Auto: V' stond in dit geval bij de opties. Hierover hebben wij geen bevestiging.

Het hele verhaal hierboven wijst dus eigenlijk op een release van deze - nu al - populaire game in 2012. Laten we het hopen.