Gerucht: Nintendo Switch 2 lanceert naar verluidt dit jaar

Geplaatst:

De opvolger van de Nintendo Switch - welke door het gebrek aan een officiële naam door iedereen Switch 2 wordt genoemd - verschijnt volgens analisten van Omdia dit jaar. Naast dit ruime release window lijkt men ook zeker van andere technische specs.

Omdia's Hiroshi Hayase geeft namelijk ook te kennen dat het weet wat voor display de nieuwe console van Nintendo gaat bevatten. Wie hoopt dat Nintendo het pad van OLED schermen blijft betreden, komt naar alle waarschijnlijkheid bedrogen uit. In de wandelgangen wordt namelijk gesproken over een acht inch LCD scherm. wat een upgrade is qua formaat maar een stap terug lijkt te zijn qua beeldkwaliteit.

Dit ligt aardig in lijn met de claims van elektronica-fabrikant Sharp, die vorig jaar al aangaf LCD displays aan Nintendo te leveren voor 'een console welke zich nog in R&D fase begeeft'. Bloombergs Takashi Mochizuki - welke de rapportage van Omdia verder uitlicht op Bloomberg - bericht dat de vraag naar LCD panelen hiermee met 14,6 miljoen units is gestegen.

Nintendo zelf heeft nog niet op de claims gereageerd, wat het gebruikelijk ook niet doet. Het Japanse concern neemt standaard het standpunt in dat het niet op geruchten of speculatie reageert.

Bron: Bloomberg
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord