Hasbro ontslaat 1100 werknemers net voor Kerst

Geplaatst:
Aangepast: 13 december 2023 14:07

Dungeons & Dragons eigenaar Hasbro gaat 1100 werknemers ontslaan, maken ze net twee weken voor de feestdagen bekend. CEO Chris Cocks geeft aan dat ze dit doen om 'Hasbro gezond te houden'.

Hasbro kondigde op 11 december aan dat ze van plan zijn om 1100 werknemers te ontslaan, twee weken voor de Kerstdagen. De reden die het bedrijf hiervoor geeft, is de aanhoudende "tegenwind" in de speelgoed- en gamesmarkt. Cocks maakte de plannen eerder al bekend aan het personeel door middel van een interne memo. In januari 2023 ontsloeg Hasbro al 800 mensen, waarmee het bedrijf hoopte zo'n 300 miljoen dollar per jaar te besparen tegen de tijd dat het 2025 zou zijn. Cocks kondigde toen ook aan dat Hasbro een nieuwe strategie aan ging nemen: een focus op de grotere merken, digitale ontwikkeling en hard investeren in direct-to-consumer en licentieovereenkomsten (Baldur's Gate 3). Helaas heeft dit dus blijkbaar niet genoeg geholpen en 'blijft de tegenwind aanhouden', zoals Cocks het zelf verwoord. Vandaar de beslissing om nog eens 1100 mensen te ontslaan.

Cocks benoemde de ontslagen in de interne memo als een 'laatste redmiddel' en 'een hefboom die nodig is om Hasbro gezond te houden'. Die uitspraken deed echter wat wenkbrauwen fronsen, aangezien de CEO een jaarsalaris verdient van 1,5 miljoen dollar en vorig jaar in totaal zo'n 9,4 miljoen dollar aan compensatie ontving.

Hasbro ontslagen1

Momenteel weten de werknemers die ontslagen gaan worden nog van niets, maar in de komende zes maanden zullen ze worden geïnformeerd.

Bron: Wall Street Journal

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dungeons & Dragons: Dark Alliance

Series

-

Uitgever

Wizards of the Coast

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

22 juni 2021

Ontwikkelaar

Tuque Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord