Hellblade: Senua's Sacrifice krijgt wat VR-liefde

Geplaatst:
Aangepast: 26 juli 2018 19:26

Hellblade: Senua's Sacrifice, de verhalende game van Ninja Theory waarin alles draait om psychoses, wordt door de ontwikkelaar nog deze maand naar de virtuele realiteit overgeheveld. Dit heeft Ninja Theory middels een video wereldkundig gemaakt. De toch al immersieve game gaat hiermee nog een stapje verder.

Voordat je nu als een psychoot naar je PlayStation VR stuift om er die berg stof van af te vegen, wacht daar eventjes mee. Hellblade: Senua's Sacrifice VR Edition - zoals de game voluit gaat heten - komt namelijk alleen naar de pc. De reden daarvan is heel simpel. De PlayStation 4 - en daarmee ook de Pro - is gewoonweg niet krachtig genoeg voor deze toch al oogverblindend mooie game. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat je bak minstens een Nvidia GTX 1080 of AMD Radeon RX 580 moet herbergen om Hellblade in VR te draaien.

Mocht je dus een flinke monsterbak met een Oculus Rift of een HTC Vive hebben staan en heb je wel oren naar deze VR behandeling van Hellblade: Senua's Sacrifice, dan heb je dikke mazzel. Deze komt namelijk 31 juli al uit en zal gratis te downloaden zijn als je het origineel al in je Steam bibliotheek hebt staan.

Bron: Ninja Theory
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Hellblade: Senua's Sacrifice

Series

-

Uitgever

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

8 augustus 2017

Ontwikkelaar

Ninja Theory

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord