Het capture van consoles

Geplaatst: 14 augustus 2010 11:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Iedereen bekijkt wel eens video's op Youtube met gameplay gefilmd vanaf consoles. Hoe film je zoiets dan? Nee niet met het hacken van je console of zoiets dergelijks. Het enigste wat je nodig heb is een capture device en degelijke software.

Een goede capture device hoeft natuurlijk niet veel te kosten. Zo heb ik de mijn exemplaar gekocht voor maar 20 euro. Dit is natuurlijk niet in HD resolutie, maar bekijk het onderstaande filmpje en oordeel zelf.

Naar mijn mening is dit voor 20 euro goede kwaliteit voor een amateur die alleen voor zichzelf filmpjes maakt.

Naast dat je een degelijke capture device nodig heb, moet je ook de goede software hebben. Ik zelf gebruik ArcSoft: TotalMedia 3. Een gebruiksvriendelijk programma met goede kwaliteit. Uiteraard kan je ook nog andere programma's gebruiken zoals Powerlink Cyberdirector en Sony Vegas, maar bij deze programma's zal het prijskaartje snel oplopen.

Er zijn natuurlijk veel verschillende devices, de een wat beter als de andere. Wil je in SD kwaliteit opnemen dan zijn Dazzle en EasyCap erg goede merken. Wil je net iets meer maar nog net geen HD kwaliteit dan is EnVivo een goed merk. Dit zijn allemaal devices in de goedkope prijsklasse met goede kwaliteit.

Wil je toch in HD opnemen dan moet je niet schrikken van het prijskaartje hiervan zit rond de 200 euro. Hiervoor kan je een HD PVR gebruiken of een capture card van onder andere BlackMagic.

Het filmen van games laat een erg creatieve kant van jezelf zien. Je kan het natuurlijk alleen bij het filmen van gameplay laten, maar ook dingen zelf online in scene zetten. Helaas is het capture in HD erg duur waardoor je gedwongen word om in mindere kwaliteit te filmen. Toch blijft het erg leuk om te doen en ook om het resultaat van andere mensen te zien! Daarom zal ik voorlopig nog niet stoppen met het maken van content.

Lees meer