Indie game Firewatch krijgt een verfilming

Geplaatst:
Aangepast: 18 augustus 2020 09:28

De geprezen indie game Firewatch krijgt een verfilming. De productie ervan wordt verzorgd door Snoot Entertainment, die ook Little Monsters, Blindspotting en Blair Witch hebben gemaakt.

Verder zijn er nog weinig details bekendgemaakt. Over de cast is nog helemaal niets gezegd. Maar het lijkt erop dat de ontwikkelaar van de game, Campo Santo, mee gaat werken aan de productie van de film. Firewatch kwam in februari 2016 uit op de PlayStation 4 en PC en later ook voor Xbox One en Nintendo Switch. De game speelt zich af in Wyoming in 1989 en vertelt het verhaal van brandweerman Henry, die worstelt met een familie tragedie. De indie game is een prachtig voorbeeld voor interactive storytelling en hoe minder je weet voordat je hem speelt, hoe beter. Het is dus wel een game die je eigenlijk maar één keer moet spelen. Maar een verfilming zou toch wel een mooie aanvulling kunnen zijn. Het lijkt erop dat een tv-serie ook tot de mogelijkheden behoort. 'Ik ben blij dat Sean (co-producer en co-designer van Firewatch) en Jake ons hun perfecte video game laten verpesten door er een film of tv-serie van te maken', zei producer Keith Calder.

Firewatch kwam uit op 9 februari 2016. Een datum voor de film is nog niet bekend.

Bron: Gamesradar

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Firewatch

Series

-

Uitgever

Panic

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

9 februari 2016

Ontwikkelaar

Campo Santo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord