Insomniac Games onthult Overstrike

Geplaatst:
Aangepast: 26 juli 2021 11:32

Insomniac Games, bekend van Resistance en Ratchet & Clank, heeft op de E3 presentatie van EA hun nieuwe project genaamd 'Overstrike' bekendgemaakt.

Het is een vier speler co-op spel, met vier verschillende personages. Deze zitten in een zogenaamd Overstrike 9 team, dat de officiële regeltjes niet al te serieus neemt. Het team brengt dan blijkbaar ook veel schade aan op hun missies. Toch zijn ze nodig als de aarde bedreigd wordt. Het team bestaat uit Dalton Broox, de leider die goed is met hand-tot-handgevechten, Jacob Kimple, een agressieve man die vrij behendig is, Naya Deveraux, een vrouw die de regeltjes graag verruilt voor lol, en Isabelle Sinclair, die het liefst een beetje grof wil doen.

tekst gaat onder video verder

De personages hebben een cartoony feel, en het spel wordt gepresenteerd op een luchtige manier. Een zeker gevoel voor humor ontbreekt ook niet. Er is een typische slechterik aanwezig, met bijbehorend litteken op de wang, die de wereld wilt overnemen. Dit vindt het team Overstrike 9 niet goed, dus gaat het zootje ongeregeld op een missie om het kwaad te stoppen. De stijl is te vergelijken met het sfeertje van Pixar films, maar dan met meer bloed en geweld.

Daarbij hoort natuurlijk een eigen set wapens, en Insomniac Games weet daar wel raad mee. De bedenkers van Ratchet & Clank draaien hun hand niet om voor een kogel terugstotend schild, kleverige bollenschieters, elektrische kruisbogen en onzichtbaarheidsmachines.

Overstrike komt uit voor de Xbox 360 en PlayStation 3, een release datum is nog niet bekend.

Lees meer