Jade Raymond verlaat EA Motive

Geplaatst:
Aangepast: 17 maart 2024 14:03

Er is de laatste periode veel rumoer op de transfermarkt in de gamewereld en daar lijkt voorlopig nog geen eind aan te komen. Nu heeft Jade Raymond bekendgemaakt EA Motive te verlaten.

Raymond is oprichtster van de Canadese videogameontwikkelaar EA Motive dat zich vooral heeft toegespitst op Star Wars-games. Daarvoor werkte zij als (uitvoerend) producent bij Ubisoft en heeft ze meegewerkt aan onder meer de Assassin's Creed-serie, Watch Dogs en Splinter Cell: Blacklist. Haar opvolgster is wel meteen al bekendgemaakt in de persoon van Samantha Ryan. Ook een vrouw met een behoorlijke staat van dienst. Ze staat al aan het roer bij de mobiele afdeling van Electronic Arts, Maxis en BioWare en daar komt vanaf nu ook EA Motive bij. Dit lijkt ook meteen de reden te zijn van het vertrek van Raymond.

Jade Raymond2

Electronic Arts heeft in een statement bekendgemaakt dat Laura Miele en haar team diverse stappen hebben ondernomen om de medewerkers bij diverse studio's te ondersteunen in de projecten. Dit doen ze onder meer door het portfolio van Ryan uit te breiden en leiding te laten geven bij onder andere EA Motive. Dit heeft Raymond doen besluiten EA Motive te verlaten. Waar ze haar carrière gaat vervolgen is nog niet bekend.

Bron: Gameinformer
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord