Meta maakt miljardenverlies door Metaverse

Meta - het bedrijf achter Facebook en Meta Quest - kan niet tevreden terugkijken naar het afgelopen kwartaal. Het bedrijf zag een miljardenverlies in de kwartaalcijfers door Metaverse.

De investeerders en aandeelhouders bij Meta zijn allerminst blij met de - op z'n zachts gezegd - tegenvallende kwartaalcijfers van Metaverse. De kwartaalcijfers brengen aan het licht dat de Reality Labs divisie zo'n 3,7 miljard aan verlies heeft geleden in het afgelopen kwartaal. Dat maakt het totale verlies voor de afdeling die verantwoordelijk is voor VR, XR en dus ook Metaverse, zo'n 9,4 miljard. Desondanks deze tegenvallende cijfers hoeven we echt geen medelijden te hebben met het bedrijf. Deze verliezen worden namelijk behoorlijk rechtgetrokken door andere divisies binnen Meta. De totale omzet van het afgelopen kwartaal bedroeg namelijk 24 miljard.

Toch betekent dat niet dat het geen gevolgen kan hebben voor Metaverse. Meta kan namelijk deze verliezen niet goed onderbouwen richting de aandeelhouders en investeerders. Hierdoor daalt het vertrouwen en komt het bestaan van de divisie in gevaar. Metaverse is een digitale omgeving waar mensen in virtual reality bij elkaar kunnen komen. Volgens Meta zelf is dit de toekomst van het internet. De cijfers lijken deze visie echter nog niet te ondersteunen.

Metaverse

BRON IGN

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?