Metro Awakening is een VR-game

Geplaatst:
Aangepast: 2 februari 2024 15:20

Het nieuwste hoofdstuk in het Metro-universum is gearriveerd. Het is wellicht niet wat je verwacht, want Metro Awakening is een VR-game.

De eerste beelden werden getoond tijdens de State of Play. Vertigo Games slaat de handen ineen met Deep Silver om de nieuwe VR-titel uit te brengen. Metro Awakening is een prequel en speelt zich dus af vóór de Metro-games van vanouds. Je stapt in de schoenen van Serdar. Hij is een dokter die op zoek is naar zijn vrouw in de tunnels onder het verwoeste Moskou. Metro Awakening hoopt de kern van de franchise te behouden door intense gevechten af te wisselen met stealth-actie. Het is overigens niet verkeerd om te weten dat de originele schrijver - die we kennen als Dmitry Glukhovsky - betrokken is bij dit project. Hij geeft aan vertrouwen te hebben in de technologie achter VR om terug te keren naar het fundament en de kern van de serie.

Metro Awakening is ontwikkeling voor de PlayStation VR2, Meta Quest en Steam VR.

Bron: State of Play
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Metro Awakening

Series

Metro

Uitgever

Vertigo Games

Reviewscore

-

Platforms

VR

Releasewindow

2024

Ontwikkelaar

Vertigo Games B.V

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord