Microsoft Solitaire, Mortal Kombat, Super Mario Kart en Colossal Cave Adventure toegevoegd aan World Video Game Hall of Fame

Geplaatst: 3 mei 2019 11:40
Aangepast: 3 mei 2019 11:40

Microsoft Solitaire, Mortal Kombat, Super Mario Kart en Colossal Cave Adventure zijn onlangs toegevoegd aan de World Video Game Hall of Fame. Deze games voegen zich bij giganten als Final Fantasy VII en World of Warcraft.

Gamemuseum The Strong kondigde vandaag aan dat Microsoft Solitaire, Mortal Kombat, Super Mario Kart en Colossal Cave Adventure zijn toegevoegd aan de World Video Game Hall of Fame. Deze eregalerij bevat games die wereldwijd zeer succesvol zijn geweest, lang mee zijn gegaan en een grote invloed hadden op de game-industrie. The Strong prijst Microsoft Solitaire voor het feit dat ze een game hebben kunnen maken die iedereen aanspreekt. Deze casual game heeft iedereen vast weleens gespeeld. Mortal Kombat heeft er daarentegen voor gezorgd dat er nagedacht werd over de rol van gewelddadige games in de maatschappij. Super Mario Kart werd geprijsd voor zijn bekende personages en sociale gameplay en Colossal Cave Adventure verdient zijn plek als inspiratie voor vele games die de commerciële computergame-industrie hebben gelanceerd.

De World Video Game Hall of Fame heeft in de afgelopen jaren games als Final Fantasy VII, The Legend of Zelda, Sonic the Hedgehog en World of Warcraft mogen ontvangen. Nu heeft de eregalerij er vier nieuwe bijzondere games bij gekregen.

Bron: Gamemuseum The Strong
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord