Nachtbrakers: 06/04 met Starfield, LEGO en Life is Strange

Allememaggies, is het gewoon zomaar alweer het midden van de week. Het tij keert. Het weekend komt weer dichterbij. De plannen kunnen alvast worden gemaakt. Maar wacht daar nog maar even mee, want het is natuurlijk eerst tijd voor een nieuwe Nachtbraker. Alle nieuwtjes die je vandaag hebt gemist staan hier op een rijtje. Geordend en wel. Dus laten we snel aan de slag gaan. Komt 'ie dan he, komt 'ie, komt 'ie dan he!

onbekend

  • Life is Strange: True Colors is in de prijzen gevallen. Gay & Lesbian Alliance Against Defamation - of kortweg gewoon GLAAD - hebben de game de award voor Outstanding Video Game gegeven. De reden dat Life is Strange heeft gewonnen komt door de inclusiviteit van de personages en de openheid richting de LHBTQIA+-gemeenschap.
  • Eerder in de Nachtbraker bracht ik die sukkel Logan Paul al ter sprake, omdat hij een Pokémonkaart had gekocht voor ruim vijf miljoen dollar had gekocht. De reden is nu wel duidelijk, want hij heeft een website opgezet waar verzamelaars aandelen kunnen kopen in dat soort objecten. Via die website kun je dus een stukje van die Pokémonkaart kopen, zodat je toegang krijgt tot de website en hem af en toe kunt zien op je beeldscherm. Sommige mensen zouden preventief opgesloten moeten worden en Logan Paul is daar zeker één van.
  • Er komt een enorm grote patch aan voor zombiegame Dying Light 2. Niet alleen zorgt de patch ervoor dat veel problemen worden verholpen, ook komt er een nieuwe gamemodus naar de game. Binnenkort kun je namelijk aan de slag met de New Game Plus-modus.
  • Volgende week brengt Konami eindelijk de 1.0 versie van eFootball uit. Je weet wel, dat gedrocht wat ooit furore maakte als Pro Evolution Soccer en tegenwoordig volledig mishandeld en verminkt is door Konami. Veel van die ellende zou verholpen moeten zijn met het uitbrengen van de 1.0 versie, maar toch is de game nog steeds niet af. De beloofde Match Pass en de cross-platform functionaliteit ontbreken waarschijnlijk alsnog. Lekker bezig hoor!
  • De aankondiging van een nieuwe Tomb Raider-game is nog maar net bekoeld of er is al nieuws rondom de ontwikkeling van die game. Jeff Ross heeft namelijk bekendgemaakt het team te gaan versterken. Je kent hem wellicht wel als de regisseur van Days Gone.
  • Starfield belooft een grotesk ruimte avontuur te worden en daar kun je natuurlijk wel wat hulp bij gebruiken. Daarom heeft Bethesda een personage geïntroduceerd. Maak kennis met Vasco. Dit robotje helpt je tijdens je reis door de ruimte. Altijd fijn om een beetje support te hebben.
  • Ja het is weer zover. Een Nachtbraker kan bijna geen Nachtbraker genoemd worden als er niet iets besproken wordt dat gratis is en vandaag is dat niet anders. Je kunt namelijk tot 9 april Black Desert gratis downloaden via de Epic Games Store.
  • LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is eindelijk gelanceerd en de cijfers zijn direct best goed. Op Steam is het bijvoorbeeld nu al de best gespeelde LEGO-game aller tijden. Het oversteeg het vorige record door LEGO Marvel Super Heroes met maar liefst 1200%. Niet slecht dus!
  • Hoewel de overname van Bethesda door Xbox qua omvang toch vele malen groter was, was die overname het afgelopen kwartaal niet de meest besproken deal die gesloten werd. De overname van Bungie door Sony werd op Twitter meer over gesproken. Wellicht ook omdat die overname recenter is, maar toch een opvallend statistiekje.

Het einde, the end, finito. We hebben de eindstreep van deze Nachtbraker alweer gehaald en hoewel dat jammer is, is dat maar goed ook. We moeten natuurlijk richting bed zodat we morgen fris en fruitig zijn voor de volgende editie van de Nachtbraker. Voordat we naar de muziek gaan nog even een klein uitstapje: als je ons Twitch-kanaal volgt, dan kun je momenteel op Discord stemmen welke game ik zaterdag moet gaan spelen. Wil je invloed hebben, dan kun je dat dus uitoefenen. Enfin, let the music talk. Want het is nacht en dan stijgt de temperatuur, dus dan krijg je Night Fever. Houdoe!

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?