Nachtbrakers: 07/03 met Elden Ring, Glover en Dead Space

Geplaatst:
Aangepast: 8 maart 2022 09:41

Hey daar! We zijn er weer hoor. Je ontwenningsverschijnselen verdwijnen weer als sneeuw voor de zon, want de nieuwe Nachtbraker is hier. Vers van de pers zoals altijd. Heb je een lekker weekend achter de rug? Ik wel. Voornamelijk ging ik op stap met de boys. Dat klinkt als een wilde avond in de kroeg, maar het leven van een papa steekt toch iets anders in elkaar. In plaats daarvan ben ik naar de film Maya de Bij geweest. Je moet toch wat voor ze over hebben he. Maar goed, dat hebben we gehad. Nu is het tijd om ons weer te gaan focussen op het gamenieuws van vandaag. Dus zet je schrap.

onbekend

  • We beginnen met Lost Ark. Amazon heeft namelijk bekendgemaakt dat er maar liefst meer dan een miljoen accounts zijn gebanned van die game. Dat zijn er nogal wat. Al deze accounts hebben hun ban te danken aan cheaten of het gebruik van bots, maar na het ingrijpen van Amazon vangen ze nu bot. Get it? Sorry, I'll let myself out.
  • Even een uitstapje naar de series, want Isle of Dead is een spin-off van de populaire en al behoorlijk uitgemolken Walking Dead-serie. Nu is bekendgemaakt dat in die spin-off in ieder geval Maggie en Negal te zien zullen zijn. Toch wel twee prominente figuren uit de originele serie.
  • Er komt binnenkort nieuws naar buiten over Dead Space. Hoe ik dat weet? Nou, er is een aankondiging online geplaatst van een livestream die ons te wachten staat. Over enkele dagen krijgen we een Dead Space livestream voorgeschoteld. Waar hoop jij te zien van Dead Space?
  • Velen gingen Netflix al voor, maar het Amerikaanse bedrijf heeft nu ook van zich laten horen rondom de kwestie in Oekraïne. Netflix heeft namelijk diens service voor Rusland gestopt. Russen kunnen dus niet langer even een serietje binchen of een film kijken. Voor de Russen blijft er dus niets meer over dan & chill.
  • Zat je met smart te wachten op Pillars of Eternity 2: Deadfire voor de Nintendo Switch? Jammer dan, want die kun je wel op je buik schrijven. De ontwikkelaar heeft in een kort statement op hun Discordkanaal laten weten dat ze stoppen met de ontwikkeling van een versie voor Nintendo's console. Een reden hebben ze niet gegeven. Met andere woorden; zoek het verder maar uit.
  • Het heeft langer op zich laten wachten dan de bedoeling was, maar Battlefield 2042 krijgt dan eindelijk een nieuw scorebord. Lange tijd geleden werd het al beloofd, toen werd het uitgesteld en nu is het dan eindelijk zover. Nu kun je je afvragen of een nieuwe scorebord nou echt hetgeen is wat de game het hardst nodig heeft, maar goed. Iets met prioriteiten denk ik.

  • Als je net als ik vroeger veel op de Nintendo 64 hebt gespeeld, dan kun je je vast nog wel Glover herinneren. Je weet wel, die handschoen die zo'n bal door de levels moest zien te manoeuvreren. Piko brengt deze witte handschoen weer terug, want volgende deze maand komt de remaster uit van Glover voor pc.
  • De maker van de fan-game Another Metroid 2 Remake heeft zijn mening gegeven over Metroid Dread. Hoewel hij de game enorm tof vindt, is hij iets minder te spreken over de ontmoetingen met de E.M.M.I.'s in de game. Hij noemde het tijdens een podcast onderscheidend en uniek, maar ook gewoon best wel irritant. Gezien mijn recente ervaring met Metroid Dread moet ik hem daar wel een beetje gelijk in geven. Wil je het zelf zien? Kom dan zaterdag gezellig vanaf 20:00 uur kijken tijdens de stream op Twitch.
  • Modders zijn een apart slag volk, maar zorgen er wel voor dat we soms achter dingen komen waar we anders nooit achter zouden zijn gekomen. Een aantal mensen in Elden Ring hoe de binnenkant van een aantal colossea eruitzien die tot op heden nog niet geopend konden worden.

Zo, je dagelijkse portie gamenieuws is weer naar binnen gewerkt alsof je een heerlijke hamburger op hebt lopen schrokken. Gelukkig heeft een werkweek nog vier dagen, dus komen er nog genoeg porties aan om je buikje helemaal rond te eten. Figuurlijk gesproken dan. Voor nu laten we het er maar bij, maar natuurlijk niet voordat je hebt geluisterd naar een heerlijk liedje. Of nou ja, dat laat ik geheel aan jou over. Ik serveer, maar je moet zelf maar zien of je het heerlijk vindt. Dit keer is er ook een zorgvuldige selectieprocedure aan vooraf gegaan. Ik heb namelijk blind op YouTube gescrold en kwam bij dit nummer uit. Veel plezier ermee en tot morgen!

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord